Regeringspersconferentie: Verrichtingen en verdere stappen
27 Dec 2020, 00:00
foto


De regering (president, vicepresident en ministers) belegt maandag een persconferentie. Fungerend directeur van de Communicatie Dienst Suriname, Alven Roosveld, zegt in gesprek met Starnieuws dat de regering de verrichtingen sinds haar aantreden in juli dit jaar zal belichten op de persconferentie. Ook zal worden ingegaan op wat in de naaste toekomst aangepakt zal worden.

De regering is op 16 juli aangetreden, een maand eerder dan doorgaans het geval is. De regering zal volgens Roosveld op de persconferentie aangegeven wat in vijf maanden tijd is gerealiseerd. Bij het aantreden van de regering, heeft president Chan Santokhi aangegeven dat de eerste negen maanden de urgentiefase is, waarbij de aanpak van de financieel-economische fase en Covid-19 centraal staan.

Wat de financieel-economische fase betreft, is de regering in staat om de salarissen te betalen zonder leningen te sluiten. In deze periode is de wisselkoers geünificeerd, maar de vraag naar vreemde valuta (US-dollars) blijft toenemen. Hierdoor blijven de goederen in de winkels stijgen. Bestrijding van armoede is ook een van de prioriteiten van de regering, waarbij enkele uitkeringen zijn verhoogd. Door de verhoogde prijzen in de winkels, komen veel mensen niet meer uit.

Beheersing van Covid-19 is eveneens een prioriteit van de regering. Het aantal actieve gevallen was eerder deze maand gedaald naar 6. Het land is in een tweede golf beland, waarbij het aantal actieve gevallen is gestegen naar 380. Op de persconferentie zullen deze kwesties eveneens aan de orde worden gesteld. De meest urgente maatregelen die genomen moeten worden, zullen worden meegedeeld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April