Covid-19 maatregelen: Veel zaken gesloten per morgen
23 Dec 2020, 19:48
foto
Er zijn diverse clusters op dit moment, met de 'Braziliaanse cluster' als de grootste. De verspreiding van Covid-19 gaat razendsnel.


De regering heeft besloten de Covid-maatregelen verder te verscherpen. De situatie is heel precair. De Covid-besmettingen gaan veel harder dan tijdens de eerste golf. Gisteren alleen al waren er meer dan 80 personen positief getest. De komende dagen zal deze trend naar verwachting aanhouden. Vanaf 14 december is er een verscherping van de maatregelen, maar er is geen stabilisatie opgetreden. Indien de maatregelen tot maandag niet worden nageleefd, zal overgegaan worden naar een total lockdown, deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zojuist mee op een spoed persconferentie.

Samenscholen van mensen moet tegengegaan worden, omdat de verspreiding heel snel gaat. Ook meer kinderen raken besmet. Er mogen vanaf morgen 00:00 uur maar 5 personen nog bijeenkomen om de besmetting van Covid tegen te gaan. Wanica-ziekenhuis met twee isolatietenten is nu al vol. Er moeten nieuwe isolatieplekken worden gecreëerd en de oude worden weer in stelling gebracht. Er wordt nu een vleugel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica ingericht, die niet bestemd was voor Covid-opvang. 

De regering heeft verder besloten per 00:00 uur:
De volgende essentiële zaken/diensten zijn open:
Supermarkten
Bakkerijen 
Apotheken
Drogisten
Poliklinieken
Ziekenhuizen
Slagerij
Banken
Tankstations
Restaurants mogen alleen eten verkopen voor mensen die dit meenemen.

De markten zijn gesloten. Mensen mogen wel langs de weg hun product aanbieden. Alle handelszaken zijn gesloten.
Binnenlandse vluchten zijn niet toegestaan voor passagiers.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April