Een niet-beëdigde rekruut betrokken bij moordzaak
23 Dec 2020, 05:55
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie


Een van de drie politie-rekruten die maandag niet zijn beëdigd, is betrokken bij een moordzaak. Dit heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie op een persconferentie dinsdag kenbaar gemaakt. De persoon kon niet beëdigd worden omdat het onderzoek nog gaande is, deelt de minister mee. In totaal zijn er maandag 164 rekruten beëdigd tot politieambtenaar.

Amoksi deelt mee dat bij de werving en selectie, een deel van sollicitanten de waarheid niet heeft verteld. Anderen hebben wel eerlijk aangegeven dat ze eerder in aanraking zijn gekomen met de politie of justitie, terwijl een deel daarover heeft gelogen. Ze zijn desondanks door de wervings- en selectiecommissies toegelaten om de opleiding te vervolgen en af te maken, deelt Amoksi mee. “Maar op een gegeven moment beland je op een punt waarbij je daarover een besluit moet nemen.”

“Bij de finale screening gedaan door mij, de korpschef en de procureur-generaal, hebben wij puntsgewijs kunnen aangeven dat deze drie mensen niet doorgaan,” zegt Amoksi. “Een van ze was inderdaad betrokken bij een geval waar er een slachtoffer is gevallen, een moord slachtoffer,” geeft Amoksi aan. “In eerste instantie was hij in vrijheid gesteld, hij is nog steeds in vrijheid. Maar er zijn bepaalde zaken weer boven komen drijven die noodzaken dat het onderzoek wordt voortgezet. In deze situatie is het gebeurd dat deze meneer dan niet is beëdigd,” legt de minister uit.

René Gompers
Advertenties