VS: Meer dan 18 miljoen Covid-19-gevallen
22 Dec 2020, 11:45
foto
President-elect Joe Biden heeft zich tijdens een live-uitzending laten inenten met het Covid-19-vaccin. (Beeld: AFP)


De Verenigde Staten (VS) heeft maandag de grens van 18 miljoen gerapporteerde Covid-19-gevallen overschreden. Zo bleek uit cijfers van de Johns Hopkins University. Het aantal infecties blijft landelijk stijgen.

Volgens de cijfers hebben de VS 's werelds hoogste absolute aantal gevallen en de meeste sterfgevallen als gevolg van het virus. Het had maandagavond in totaal 18.006.061 gemelde gevallen en meer dan 319.000 doden.

Het land is een week geleden begonnen met het toedienen van vaccins en heeft goedkeuring gegeven aan immunisaties ontwikkeld door Pfizer-BioNTech en Moderna.

Deelstaten en steden hebben verschillende niveaus van beperkingen opgelegd om de verspreiding van het virus te vertragen, maar de vertrekkende president Donald Trump heeft herhaaldelijk de ernst ervan gebagatelliseerd en aangedrongen op heropeningen. Trump bleef volharden in zijn gedrag, ondanks dat hij zelf met het virus in het ziekenhuis was opgenomen.

De verkozen president Joe Biden, die Trump versloeg bij de verkiezingen van 3 november, is veel voorzichtiger geweest en dringt aan op het dragen van maskers en het naleven van regels voor sociale distantie. Eerder op maandag ontving Biden live op televisie een Covid-19-vaccin in een campagne om het vertrouwen van de Amerikanen in de vaccinatie te vergroten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April