BGVS neemt beheer en distributie PPE over van SU4SU
21 Dec 2020, 23:15
foto


Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft het nationaal beheer en distributie van persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) vandaag overgenomen van SU4SU. SU4SU heeft de afgelopen week, voorlopig de laatste distributies gedaan. Deze overdracht is niet abrupt geschied, maar over een periode van 2 maanden zijn klanten successievelijk overgedragen aan het BGVS, meldt SU4SU.
 
Het BGVS is door de Surinaamse overheid aangewezen om primair zorg te dragen voor de nationale beschikbaarheid en distributie van geneesmiddelen in Suriname. Vanwege de aanwezige managementsystemen, infrastructuur en ervaring heeft de regering het BGVS nu ook aangewezen voor het nationaal beheer van PPE en medische verbruiksartikelen. Het contact met de afnemers zal vanaf nu primair geschieden via het BGVS.

SU4SU geeft aan dat zij het BGVS technisch zal blijven ondersteunen; ook het magazijn blijft beschikbaar voor opslag van PPE. SU4SU was sinds mei van dit jaar de facto de nationale donorcoördinator van PPE en deed zelf ook aankopen en de distributie. Het beheer is gerealiseerd via partnerbedrijf Da Vinci Group, die zijn magazijn, personeel, en wagenpark pro-deo beschikbaar heeft gesteld. De ziekenhuizen, de primary health instituten als RGD en MZ, huisartsen, tandartsen, bejaardentehuizen, politie, brandweer, Luchthavenbeheer en overige werkarmen van de overheid zijn allemaal voorzien van PPE via SU4SU. 

Het SU4SU Covid-19 Support Fund is opgezet door het Surinaamse bedrijfsleven en wordt beheerd door de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB). Het primaire doel is de gezondheidssector in Suriname te ondersteunen in de strijd tegen de Covid-19 pandemie. Dit wordt gerealiseerd door het doen aan fundraising en het ondersteunen van de gezondheidssector met middelen, infrastructuur en expertise uit het bedrijfsleven, geeft de organisatie aan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April