PLO-voorzitter: Overheid mag optreden tegen chauffeurs
21 Dec 2020, 01:56
foto
De PLO-voorzitter vindt dat controleurs op pad moeten gaan en niet op kantoor moeten zitten. (Archieffoto)


Er zijn veel klachten uit de samenleving dat buschauffeurs en passagiers zich niet houden aan de covidregels. John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders (PLO) benadrukt tegenover Starnieuws dat de regering mag optreden tegen iedereen die de gezondheidszorg in gevaar brengt. De controleurs moeten niet “alleen op kantoor blijven zitten” maar op pad gaan om de overtreders aan te pakken.  De bushouders vrezen voor een tweede complete lockdown.

“De toename van de besmettingen komt niet door het openbaar vervoer,” stelt Mahadewsing. “Misschien moet dat nog onderzocht worden maar wat de regering heeft aangetoond, is dat de haarden ergens anders zijn; bij een groep Brazilianen en bij evenementen.” Mahadewsing deelt mee dat de meeste bushouders meewerken om de verspreiding van het virus tegen te gaan. “Ook al hebben ze nog niets gemerkt van een covid-compensatie voor de maanden waarin ze niet konden rijden,” benadrukt hij.

De overheid mag gewoon optreden tegen de buschauffeurs en passagiers die in overtreding zijn, benadrukt Mahadewsing. “De overheid heeft mensen daarvoor in dienst genomen om op te treden. Dan moeten ze het doen. Ze moeten de controleurs op pad sturen en niet op kantoor laten zitten terwijl er zoveel bussen rijden. Tussen de 1.364 bussen die er rijden zijn er een paar boosdoeners. Ik vind dat de overheid genoeg mensen heeft om alles te controleren.”

De bushouders willen niet nog eens meemaken dat het openbaar vervoer stilgelegd wordt. “Dat de lockdown in het weekend om 7 uur ’s avonds ingaat, is niet zo erg. Het is dan ook niet zo druk,” geeft Mahadewsing aan. “ Door de week wanneer de lockdown om negen  uur ’s avonds ingaat, stoppen we gewoon met rijden om 8 uur. Dat treft ons niet. Wat ons gaat treffen, en hard ook, is als er weer een complete lockdown komt dat het openbaar vervoer stil ligt. Dat zal pas een ramp zijn. Niemand wil een complete lockdown.”

René Gompers

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April