Wereldwijde Covid-19-gevallen overtreffen 75 miljoen
20 Dec 2020, 02:51
foto
Een vrijwilliger in Mexico krijgt een injectie als onderdeel van proeven voor het Chinese farmaceutische bedrijf CanSinoBIO. (Foto: Reuters)


Wereldwijde coronavirusinfecties hebben zaterdag de grens van 75 miljoen overschreden. Verschillende landen over de hele wereld beginnen intussen te vaccineren tegen het virus.

Groot-Brittannië werd deze maand het eerste westerse land dat begon met vaccineren met het Covid-19-vaccin dat ontwikkeld is door Pfizer en zijn Duitse partner BioNtech, gevolgd door de Verenigde Staten, die nu ook een vaccin van Moderna heeft goedgekeurd.

Er zijn de afgelopen maand 18,65 miljoen nieuwe gevallen geweest, het hoogste aantal in een periode van 30 dagen sinds het begin van de pandemie.

Europa blijft de regio met de meeste gevallen - 21,6 miljoen gevallen - gevolgd door Noord-Amerika met 17,9 miljoen, Latijns-Amerika met 14,5 miljoen en Azië met 13 miljoen.

In Europa werden in slechts vijf dagen een miljoen nieuwe gevallen geregistreerd, waarbij Rusland en Frankrijk meer dan 2 miljoen gevallen rapporteerden sinds de uitbraak van het coronavirus. Het Verenigd Koninkrijk en Italië hebben elk ongeveer 1,9 miljoen gevallen.

De VS had maandag als eerste land ter wereld meer dan 300.000 Covid-19-doden. Volgens een analyse die Reuters heeft gemaakt van gegevens van de afgelopen zeven dagen heeft de VS dagelijks meer dan 2.500 doden. Ziekenhuizen in de VS zijn begonnen met het geven van de eerste spuitjes van het Pfizer-BioNtech-vaccin.

De VS blijft het land met de meeste gevallen - meer dan 17 miljoen sinds het begin van de uitbraak - gevolgd door respectievelijk India en Brazilië. Met slechts 4% van de wereldbevolking telt de VS ongeveer 23% van alle gevallen wereldwijd.

Brazilië registreerde woensdag een eendaags record van 70.000 nieuwe gevallen en voegde zich bij de VS en India als de enige landen die in totaal meer dan 7 miljoen infecties hebben gemeld. Met bijna 180.000 bevestigde dodelijke slachtoffers heeft Brazilie het op een na hoogste dodental ter wereld.

Op zaterdag waren er in India meer dan 10 miljoen besmettingen met het coronavirus. India heeft zich voorbereid om in de komende zes tot acht maanden 600 miljoen doses Covid-19-vaccins te leveren aan de meest kwetsbare mensen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April