Veira met verlof; niet op non-actief
18 Dec 2020, 04:47
foto
Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid


De directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, is met verlof. "Op dit moment is er geen sprake van iets anders", zegt Alven Roosveld, fungerend directeur van de Communicatie Dienst Suriname aan Starnieuws op suggesties als zou Veira op non-actief zijn.

Veira is verdachte in de zaak waarbij in april een inval werd gedaan bij Rodney Cairo (ex-militair). Cairo die vindt dat de zaak te lang duurt, heeft zich gewend tot het Hof van Justitie. Hij heeft een beklag ingediend. Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de zitting van de raadkamer afgelopen dinsdag meegedeeld dat het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet in deze zaak.

Er zijn verklaringen afgelegd in deze zaak die bezwarend zijn voor Veira. Zij zou de opdracht hebben gegeven als directeur Nationale Veiligheid om een inval te doen in de woning van Cairo. Het slachtoffer, dat reeds gekneveld was, zou worden afgevoerd door gewapende en gemaskerde mannen. Een waakzame buurman had de politie ingeschakeld.

De politie heeft niet opgetreden in deze kwestie, omdat korpschef Roberto Prade de opdracht gaf om zich terug te trekken. Hij had contact gehad met Veira die zou hebben aangegeven dat het gaat om een operatie van het Directoraat Nationale Veiligheid.

President Chan Santokhi heeft eerder meegedeeld dat alle veiligheidsdiensten geëvalueerd zullen worden. Hoewel Veira de status heeft van verdachte, is zij nog in functie.
Advertenties