Artiesten en horecasector, voor eenieder gelijke behandeling
15 Dec 2020, 12:32
foto
Artiesten en evenementenorganisatoren willen dat de overheid hen vergoed voor de inkomstenderving. Veel evenementen moeten worden afgezegd, terwijl mensen al voorschot hebben betaald. (Foto's en tekst: René Gompers)


Tientallen entertainers, 'orga mans' en andere vertegenwoordigers van de horeca, hebben zich bij TBL Cinemas verzameld om actie te voeren. De groep wil gehoord worden door de regering en "ten minste een compensatie" voor geleden verliezen de afgelopen maanden.

Verschillende artiesten doen hun zegje bij de media. De boodschap is hetzelfde: "Dat er goede protocollen komen om toch wat geld te verdienen, een compensatie voor de inkomstenderving, een goed gesprek met de overheid, en recht voor een recht voor allen; de covid-regels moeten voor iedereen gelden, ook voor de activiteiten van lanti."

Ondertussen is een vertegenwoordiging van de artiesten, onder leiding van Brian Muntslag, in gesprek met de overheid. Cyrano Dankoor benadrukt: "We zijn hier niet voor politieke redenen, we zijn er alleen om een statement te maken. Laten we het resultaat van het gesprek afwachten." De groep gaat zich niet meer begeven naar Flamboyant waar de First Lady een bigi sma dey houdt. De pers is daar ook niet welkom. "Alleen de CDS mag filmen," deelt de wacht bij de poort mee.

De poort is gesloten voor journalisten. Hoewel het een overheidsfeestje is, is het besloten. De media krijgen wel een persbericht.

Een blik binnen bij 'de dankdienst' van First Lady.

Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April