Parmessar doet aangifte over 'hitlijst'; verbaasd over VHP
15 Dec 2020, 05:33
foto
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP.


Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, heeft maandag aangifte gedaan bij de politie. Hij heeft informatie dat drie Assembleeleden van zijn fractie op een 'hitlijst' - een dodenlijst - staan. Parmessar zegt aan Starnieuws dat hij de vorige week al contact had hierover met een inspecteur. Hierna is besloten formeel aangifte te doen. Hij vraagt zich af waarom de VHP zich geroepen voelt om te reageren op zijn mededeling. "Ik heb geen namen genoemd van politieke partijen", zegt de politicus.

De VHP stelde in een persbericht dat de NDP met een scenario bezig is. Complottheorieën van de jaren tachtig van de vorige eeuw, steken nu weer de kop op. De recente oproep van NDP-voorzitter Bouterse aan jongeren om middels wapens de macht over te nemen, is een van de vele scenario’s van deze partij, meent de VHP. Volgens Parmessar, bestaat er een mysterieuze hitlijst waarvan alleen de NDP op de hoogte is en het ook 'zelf' gaat oplossen. Dit soort complottheorieën kunnen slechts komen uit het misdadige brein van personen die de rechtsstaat en de democratie niet respecteren, zegt de politieke partij.

"Als de NDP op 'de hoogte' is van zo een ernstige situatie en daar geen concrete mededelingen over doet, is dat niet in het belang van de veiligheid, democratie en de rechtsstaat. De paarse partij behoort aangifte te doen en de namen van de bedreigde volksvertegenwoordigers bekend te maken. Bovendien denken zij nog in dictatoriale termen en van bandeloosheid van onder andere de tachtiger jaren om zelf het probleem aan te pakken! Als de NDP nalaat om nu eindelijk wettelijk en ethisch te handelen, is zij medeplichtig wanneer er daadwerkelijk een escalatie plaatsvindt," staat in het VHP persbericht.

Parmessar vindt dat de VHP zich liever bezig moet houden met het armoedevraagstuk en de vele problemen waarmee het land te kampen heeft. De partij kiest er eerder voor om statuten van Staatsolie te wijzigen om eigen mensen in de raad van commissarissen te benoemen. De problemen rond de toenemende criminaliteit oplossen, daar moet de VHP zich mee bezighouden. Hij vindt het hoogst verbazingwekkend dat deze partij zich op deze manier uitlaat over informatie waarover Parmessar beschikt. Hij merkt op dat juist de VHP bezig is met politieke scenario's tegen NDP-toppers die gecriminaliseerd worden.
Advertenties