Naarendorp: 'Het doet goed...het dekt een gaatje'
14 Dec 2020, 06:49
foto
De zorgsector krijgt deze maand in totaal een extraatje van SRD 1.050.


Bondsvoorzitter Robby Naarendorp vindt het een goed gebaar van de regering dat de zorgsector deze maand SRD 750 krijgt als waardering voor haar inzet tijdens de Covid-19-pandemie. Vorige maand hebben grote delen van de samenleving een tegemoetkoming van SRD 300 gehad, ook de zorgsector heeft dat bedrag ontvangen. "Het doet goed. A no sari, maar het dekt een gaatje...vooral in deze periode," zegt Naarendorp aan Starnieuws.

President Chan Santokhi heeft zaterdag in Nickerie aangekondigd dat alle ruim 6.000 gezondheidswerkers eind deze maand SRD 750 krijgen. Dit bedrag krijgen zij naast de SRD 300 die in november en december is toegekend aan de groep.

Naarendorp leidt de personeelsbonden bij het Diakonessenhuis, de Regionale Gezondheidsdienst en het St. Vincentius Ziekenhuis. De vakbondsman wijst erop dat deze drie instellingen door de slechte financiële situatie niet in staat zijn geweest om een cao te tekenen. "Dus alles wat je kan doen naar de mensen toe: ik ben er blij mee." Hij voegt eraan toe dat eenieder zijn mening kan hebben voor wat betreft de hoogte, maar "we moeten niet vergeten dat wat is overgenomen door deze regering niet makkelijk is."

Naarendorp ziet graag dat achterstallige betalingen deze maand worden uitbetaald en niet worden meegenomen in het nieuwe jaar. "Ik hoop dat we in het nieuwe jaar nieuw beginnen en geen oude dingen meenemen." Hij wijst erop dat een deel van het personeel van de RGD nog moet worden uitbetaald voor overuren en weekenddiensten en dat een deel nog de beloofde Covid-19-toelage moet krijgen.

De vakbondsman heeft de ministers van Financiën en Volksgezondheid om duidelijkheid gevraagd over wanneer deze gelden worden uitbetaald. "De uitbetaling laat lang op zich wachten en ik heb daar de bijzondere aandacht voor gevraagd." Hij wijst erop dat mensen die gewerkt hebben, moeten worden betaald. "De werkers willen duidelijkheid, een geruststelling dat het goed komt met hun gelden." In ieder geval is hij tevreden dat de regering nu iedereen in de zorgsector de SRD 750 betaalt. "Met de tegemoetkoming van SRD 300, krijgen de mensen dus een extra SRD 1050 in handen. Dat is mooi."
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March