Projectteam Nickerie moet grote projecten indienen
13 Dec 2020, 16:10
foto
President Chan Santokhi


Een project managementteam dat president Chan Santokhi in het weekend heeft geïnstalleerd in Nickerie, moet uiterlijk 23 december grote projecten die in het rijstdistrict uitgevoerd moeten worden, af hebben. Deze projecten zullen op de vergadering van de regering op 23 december goedgekeurd worden.

In het projectteam hebben zitting: Jitin Kalloe, Peter Bhairo, Ashwien Ramcharan, Faizel Abdoel, Imro manglie, Pee Baidjoe, Jerry Bissesar, Mine Kromotono, Bhaijo Soechit, Roy Baidjoe, Pertab Goerdayal, August Lila, Senrita Gobardhan (secretariaat). Volgens de president hebben in dit team toegewijde personen zitting.

President Santokhi benadrukt dat het niet om “droomprojecten” moet gaan. Hij noemde onder meer het upgraden van de luchthaven van Nickerie naar een van internationale standaarden, de bouw van een moderne markt van twee etages, opzet van productiebedrijven, ontwikkelen van nieuwe zaaisoorten en overstap naar andersoortige agrarische producten, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Het staatshoofd verklaarde dat zijn bezoek aan Nickerie een overleg is met districtscommissaris Senrita Gobardhan over beleid, veiligheid en openbare orde. Verder is er ook een ontmoeting geweest met de parlementariërs van het district, alsook partijstructuren. Met de districtscommissaris en volksvertegenwoordigers zijn er concrete afspraken gemaakt over een goede communicatie met de samenleving.

Santokhi is voorstander van een goed overlegstructuur tussen de volksvertegenwoordigers en de districtscommissaris.  Hij heeft gevraagd dat er vaste dagen komen voor spreekuren met de bevolking. Daarnaast zal de districtsraad regelmatig bijeen moeten komen, niet eenmaal per maand en ook niet alleen op het commissariaat. De volksvertegenwoordigers zullen zich ook in de ressorten moeten begeven en de problemen van de bevolking doorgeleiden via de districtscommissaris naar de regering.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April