Elias bij 40 jaar Staatsolie: Toekomst rooskleurig
13 Dec 2020, 00:00
foto
Citaat van algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias', na de eerste olievondst. Intussen zijn er vier grote olievondsten gedaan.


"Vandaag, 13 december, viert Staatsolie - onze nationale trots - zijn 40e verjaardag. Wij hebben een stabiele onshore olieproductie, een uitgebreide raffinaderij waarmee wij reeds vijf jaar hoogwaardige brandstoffen produceren, een ongekend belangrijke rol bij de energieproductie van ons land en deelname in twee goudmijnen. De toekomst van Staatsolie én Suriname ziet er rooskleurig uit," zegt algemeen directeur Rudolf Elias in gesprek met Starnieuws.

Begonnen als pioniersbedrijf in de olie-industrie markeren de afgelopen veertig jaar zich vooral door de transformatie naar een gediversifieerd energiebedrijf. Met vertrouwen in eigen kunnen hebben directie en medewerkers, met support van de samenleving, Staatsolie uitgebouwd naar wereldklasse bedrijf dat in 2020 met recht kan zeggen dat hij sterker is dan ooit. Het jaar 2020 is door de coronapandemie voor de hele wereld een bijzonder jaar, maar voor Staatsolie en Suriname nog veel meer. In aanloop naar de viering van zijn veertigste verjaardag zijn er vier vondsten gedaan in het diepzeegebied van Suriname, merkt Elias op.

"De transformatie heeft ertoe geleid dat wij ervan overtuigd zijn dat de fundatie is gelegd om een partner of choice te zijn voor de internationale oliebedrijven bij de ontwikkeling van de offshore olie-industrie van Suriname. Ook roepen wij Surinaamse bedrijven op om zich klaar te maken om deel te nemen aan deze ontwikkelingen zodat wij allemaal profiteren van de inkomsten vanuit deze nieuwe industrie. Staatsolie zal zijn rol als voorbeeldbedrijf voortzetten en vraagt de samenleving hierbij te ondersteunen," onderstreept Elias.

Strategische en technologische ontwikkeling, financiële gezondheid, hernieuwbare energie, sociale maatschappelijke betrokkenheid, bescherming van de biodiversiteit en betrekken van alle stakeholders zijn een greep uit de focusgebieden van Staatsolie. "Met vertrouwen in eigen kunnen zullen wij samen met alle Surinamers zorgen voor duurzame ontwikkeling van ons land. Wij feliciteren de samenleving met het behalen van deze mijlpaal en kijken uit naar de komende veertig uitdagende mooie jaren! Gran tangi Sranan!", zegt Elias.
Advertenties