Ramadhin: Cubanen nu bereid te luisteren
13 Dec 2020, 00:57
foto
Cubanen die bivakkeren te South Drain in Nickerie. Er wordt overleg gepleegd om de situatie op te lossen. Een deel van de Cubanen intussen terug naar Paramaribo.


Een 'overtuigingscommissie' heeft met de Cubanen op South Drain gesproken om hen te overtuigen dat hun idealen niet realistisch zijn. De grens aan de Guyanese zijde is gesloten. De Cubanen kunnen het land niet uit. Nu is er volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een zekere bereidwilligheid om te luisteren naar de autoriteiten.

Intussen is een groep van ongeveer honderd Cubanen teruggekeerd naar Paramaribo. De overheid heeft gezorgd voor hun vervoer en begeleiding. Er is ook medische hulp geboden aan vier personen door het Mungra Medisch Centrum. Het ging om enkele niet ernstige behandelingen.

De overheid is bezig met een registratie ter plekke. Zaken worden besproken met de trekkers van de groep. Nagegaan wordt hoe alles in goede banen geleid kan worden. Er was een steekpartij en er was een diefstal van bananen gemeld. De overheid is samen met de vertegenwoordigers van de groep bezig om een gepaste oplossing te vinden voor het probleem, deelde minister Ramadhin mee op een persconferentie zaterdag in Nickerie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April