Elias: Vier olievondsten zo kort na elkaar is ongebruikelijk
11 Dec 2020, 12:27
foto
Rudolf Elias, CEO Staatsolie.(Foto: Staatsolie)


Het bijzondere van de vierde olievondst is dat het niet in Blok 58 is, waar de drie andere ontdekkingen zijn gedaan. Staatsolie-directeur Rudolf Elias is dolblij met de vierde aangekondigde olievondst door Petronas in Blok 52. "Ik ben ontzettend blij. Dit betekent dat wij nog meer van zulke momenten krijgen. Voor Suriname is dit fantastisch," laat hij optekenen door de Communicatie Dienst Suriname.

Elias zegt dat het ongebruikelijk is dat er zo kort na elkaar vier olievondsten zijn gedaan. Hij heeft het volle vertrouwen in de positieve ontwikkelingen in het Surinaams offshore gebied. Er zijn een aantal bedrijven bezig in het diepzeegebied van Suriname. Total en Apache zijn bezig boringen te verrichten in de Kes Kesi-exploratieput. Volgens Elias zal het resultaat van die boringen mogelijk in januari of februari volgend jaar bekend zijn. Hij verwacht de resultaten van drie andere exploratieputten nog voor het einde van volgend jaar.

Elias roept alle stakeholders op om de ontwikkelingen op het gebied van de offshore oliesector niet op hun beloop te laten. Hij dringt aan op het formuleren van beleid en het ondernemen van acties om ervoor te zorgen dat Suriname optimaal profiteert van de ontwikkelingen binnen de sector. Voor hem is het belangrijk dat het aspect van het verduurzamen van de economie met kapitaal dat zal voortvloeien uit de verdiensten van de sector. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking heeft het op zich genomen om de maatschappelijke discussie op te starten hoe om te gaan met deze ontwikkelingen.

De vierde olievondst is gedaan in de Sloanea-1 exploratieput in Blok 52 waar het Maleisische gas- en oliebedrijf Petronas en ExxonMobil elk een aandeel van 50% hebben.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April