Petronas vindt olie in blok 52
11 Dec 2020, 08:38
foto
Maersk Drilling, een in Denemarken gevestigde exploitant van boorplatforms, voert de booractiviteiten in blok 52 uit met de half zinkbare Maersk Developer-boormachine.


De Maleisische olie- en gasmaatschappij Petronas heeft zijn eerste ontdekking van koolwaterstoffen in Suriname gedaan met de succesvolle boring van de Sloanea-1-exploratieput in Blok 52. Het staatsoliebedrijf van Maleisië heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Blok 52, dat een oppervlakte van 4.749 vierkante kilometer beslaat, ligt ten noorden van de kust van  Paramaribo en bevindt zich in het stroomgebied van Suriname en Guyana, waar verschillende belangrijke ontdekkingen van koolwaterstoffen zijn gedaan, zei Petronas. Het bedrijf zei dat de Sloanea-1-exploratiebron verschillende koolwaterstofhoudende zandsteenpakketten met goede reservoirkwaliteiten heeft aangetroffen in het Campania-gedeelte.

"De putgegevens bewijzen een uitstekende kalibratie van het koolwaterstofpotentieel van het blok", zei hij, eraan toevoegend dat het bezig is met verdere evaluatie om de volledige omvang van de ontdekking te bepalen. De ontdekking zal Petronas ertoe aanzetten om door te gaan met het verkennen van Suriname, dat één van zijn focusbekkens is, zei Emeliana Rice-Oxley, vicepresident Exploration, Upstream. De boorwerkzaamheden in de Sloanea-1-bron zijn in oktober begonnen.

Het is de vierde olievondst in het diepzeegebied van Suriname. Apache heeft al drie ontdekkingen gedaan in blok 58.

Block 52 is gezamenlijk eigendom van dochteronderneming Petronas Suriname E&P B.V., ExxonMobil Exploration and Production Suriname B.V. Naast blok 52 bezit Petronas 100% van de concessierechten en exploitatie voor blok 48 en een niet-geëxploiteerde 30% in blok 53.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April