Bond bij Nimos schort actie op na gesprek met minister
10 Dec 2020, 07:27
foto
De bond bij Nimos heeft actie gevoerd omdat ondanks de unificatie van de wisselkoers, een heel ander bedrag wordt gehanteerd voor de geïndexeerde salarissen.


De actie bij het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) is opgeschort. Het bondsbestuur is woensdag ontvangen door minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu. De bewindsman heeft twee weken de tijd gevraagd om een oplossing te vinden voor het probleem.

Het personeel heeft dinsdag het werk neergelegd, nadat verschillende onderhandelingen met de directie geen resultaat hebben gebracht om te komen tot een acceptabele wisselkoers voor de lonen. De salarissen bij het Nimos zijn geïndexeerd in de Amerikaanse dollar waarbij de medewerkers momenteel betaald krijgen op basis van een koers minder dan SRD 5. Het voorstel door de bond gedaan van SRD 11 is door de directie van de tafel geveegd nadat Nimos SRD 7,45 had aangeboden.

"Het was een goed gesprek. Ik denk dat na het gesprek we nu weten welke richting wij, Nimos en het ministerie, op moeten gaan met de bedoeling voor de organisatie," zegt Dino Souprayen voorzitter van de bond aan Starnieuws. Hij geeft aan dat aan de leden het resultaat van het gesprek met Tjong- Ahin is gebrieft. Hierna is besloten om de minister het voordeel van de twijfel te geven.

Vernomen wordt dat het Nimos opgaat in de Nationale Milieu Autoriteit (NMA). Hiervoor komt er een commissie die belast zal worden om twee zaken op te lossen. Het gaat om een oplossing voor de lonen van Nimos, totdat NMA is opgezet. En ook moet een loonstructuur gemaakt worden voor wanneer de NMA operationeel wordt.

Raoul Lith
Advertenties