Bond Adron dringt aan op benoeming directeur
10 Dec 2020, 05:31
foto


Het Anne van Dijk Rijst onderzoekcentrum Nickerie (Adron) heeft al drie maanden geen directeur. Sinds het vertrek van de voormalige directeur N. Gajadin op 2 september, is de functie niet ingevuld. De vakbond  binnen dit bedrijf trekt aan de bel.

Er zijn volgens bondsvoorzitter Dayanand Dwarka dringende vraagstukken die overleg behoeven en "schreeuwen om een oplossing." Hij merkt op dat er sinds het vertrek van Gajadin geen gesprekspartner is en er geen sprake is van enige communicatie. Volgens Dwarka is het niet duidelijk wie de verantwoordelijkheid draagt van dit belangrijke instituut voor de rijstsector.

Hij vindt de heersende situatie ongehoord en onverantwoord. Het is niet in het belang van een gezonde voortgang van de activiteiten binnen Adron, stelt de vakbondsleider, die zich ernstige zorgen maakt over de toekomst.

In een brief aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Prahlad Sewdien, dringt de vakbond aan om spoedig een eind te maken aan deze uitzichtloze situatie. De bond vindt dat er op de meest korte termijn een nieuw bestuur voor de Stichting Nationaal Rijst Onderzoeksinstituut moet worden aangesteld. Ook pleit de bond voor het benoemen van een deskundige en ervaren directeur voor Adron. Het moet iemand zijn die met gedrevenheid invulling kan geven aan de taak en de doelstelling van het instituut, zegt Dwarka.

De bond wil zo spoedig mogelijk om de tafel zitten met minister Sewdien om deze zaken en andere "dringende aangelegenheden het personeel rakende', te bespreken.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April