Bond SPSB wil benoeming vertegenwoordiger in raad
09 Dec 2020, 11:31
foto


De Algemene Bond voor Bankpersoneel bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) geeft de regering twee weken de tijd om zijn vertegenwoordiger in de raad van commissarissen te benoemen. President Chan Santokhi had bij zijn aantreden de toezegging gedaan dat de vakbeweging in de rvc's van parastatale bedrijven zou worden geaccommodeerd. Nu blijkt dat voorbijgegaan is aan de voordracht van de vakbond bij de benoeming van een nieuwe raad voor de SPSB.

In een brief aan de minister van Financiën, Armand Achaibarsing, zegt Heinrich Rozen, voorzitter van de vakbond bij de SPSB dat er aan hun geduld een einde is gekomen. Om verstoring van de arbeidsrust bij de bank te voorkomen, vraagt hij om de kandidaat van de bond te benoemen in de raad. De vakbond, aangesloten bij vakcentrale C-47, brengt in herinnering dat het juist het bankpersoneel is geweest dat onder "enorme risico's, grove schandalen c.q.  financiële malversaties onder de aandacht van de samenleving" heeft gebracht en een verzoek tot onderzoek heeft ingediend bij de procureur-generaal. "Hierdoor is een ondergang van de bank niet alleen voorkomen, maar worden schuldigen strafrechtelijk vervolgd en zijn aangehouden."

De vakbondsleider vindt het des te meer pijnlijk dat ondanks de rol en bijdrage van het personeel in het veiligstellen van de bank en de belangen van de cliënten, de vakbond wordt geweerd om vanuit de raad zijn verdere bijdrage te leveren. Ruim voor de benoeming van een nieuwe raad bij de SPSB had de  vakbond zijn voordracht voor de invulling in de raad doorgegeven aan de minister van Financiën. Dagen na de voordracht is een nieuwe raad tot verbazing van de vakbond geïnstalleerd. Rozen zegt dat hij nog steeds in het duister tast over de reden waarom is voorbij gegaan aan de voordracht van de bond.
Advertenties