Suriname slaat zoveelste keer de plank volledig mis
09 Dec 2020, 13:36
foto


De controle op de naleving zal intensief worden voortgezet. Hierbij doen wij een beroep op de samenleving en het bedrijfsleven om deze protocollen op de juiste manier te blijven volgen. Blijft u zich aan de regels houden. Het Covid-19 Quick Response Team is nog steeds actief en treedt waar nodig handhavend op, aldus vermanende woorden van minister Amar Ramadhin op de onlangs gehouden tweewekelijkse Covid-19 boodschap persconferentie.

China- Nederland
Om de grensoverschrijdende overdracht van Covid-19 te verminderen, moeten vanaf 8 november 2020 alle Chinese en buitenlandse passagiers die van Nederland naar China vliegen, Covid-19 PCR- en IgM-antilichaamtests afleggen. Vraag een groene gezondheidscode aan met het "HS" -teken (alleen voor Chinese passagiers) of een groene gezondheidscode met het "HDC" -teken (alleen voor buitenlandse passagiers) voordat u aan boord van de vlucht gaat.
De specifieke vereisten voor buitenlandse passagiers zijn als volgt:
1. Testvereisten:
(1) Alle passagiers moeten COVID-19 PCR- en IgM-antilichaamtests afleggen binnen 2 dagen voor het instappen. Dhr. A zal bijvoorbeeld op 8 november vanuit Nederland naar China vliegen, dan mag zijn bemonsteringsdatum niet eerder zijn dan 6 november.
(2) Passagiers die rechtstreeks vanuit Nederland naar China moeten vliegen, moeten Covid-19 PCR- en IgM-antilichaamtests afleggen bij instellingen die erkend zijn door de Chinese ambassade in Nederland en vervolgens een groene gezondheidscode aanvragen met "HDC"-markering.
(3) Passagiers die via aansluitende vluchten naar China gaan, moeten de eerste COVID-19 PCR- en IgM-antilichaamtests in het land van vertrek binnen 2 dagen voor het instappen afleggen en vervolgens beide tests binnen 2 dagen voor het instappen opnieuw afleggen in het doorvoerland. Passagiers moeten groene gezondheidscodes met "HDC" -markering aanvragen met certificaten van negatieve resultaten van beide tests via de Chinese ambassades/consulaten in BEIDE landen.

Suriname –Guyana

Passagiers die vanaf 12 december via de Moleson Creek-haven van Suriname naar Guyana reizen, moeten een negatieve Covid-19-test (Polymerase Chain Reaction, PCR) aantonen, die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst. "Onze richtlijnen zijn tamelijk streng, we hebben binnen 72 uur een PCR nodig en dan mag je zonder quarantaine binnen. Als die PCR ouder is dan 72 uur, dan moet je bij aankomst in Guyana een tweede PCR-test doen'', onthulde minister van Volksgezondheid, Frank Anthony van Guyana.

Passagiers die van Guyana naar Suriname reizen, zullen ook een negatieve PCR-test moeten overleggen en 10 dagen in quarantaine moeten, die inmiddels naar 7 dagen is teruggebracht, nadat volgens Ramadhin studies hebben uitgewezen dat de besmettelijkheid het hoogst is in de eerste week na besmetting. "Het Outbreak Managementteam heeft na goed overleg besloten om de quarantaineperiode te wijzigen op basis van de recente wetenschappelijke inzichten", zegt de minister, maar verzuimt volledig te vertellen uit welke wetenschappelijke inzichten dat zou moeten blijken.

Aruba- Bonaire- Curaçao

Voor de ABC eilanden landen, die jaarlijks meer dan miljoenen toeristen ontvangen, is nodig vanaf 18 jaar een negatief testresultaat van een PCR test, die verplicht voor 72 uur voor vertrek afgenomen moet zijn en een ED (digitale immigratiekaart) en een (PLC) Passenger Local Card.        

Suriname
De landen die nog steeds quarantaine houden, zijn op één hand na te tellen in de wereld en maakt Suriname zich alleen maar meer ongeliefd voor de toeristen en familiebezoekers, die de broodnodige valuta voor Suriname zouden moeten brengen =/- € 3 miljoen per maand) en Suriname zich bedient met zogenaamde regels, die enige realiteit gehalte missen en kennelijk wetenschappelijk ongefundeerd zijn en totaal niet aansluit bij de mondiale ervaring, bij het openstellen van zijn grenzen.

Paradoxaal, totaal tegenstrijdig en niet wetenschappelijk onderbouwd, zegt Ramadhin en daardoor de waarheid in het midden latend, dat bij een bezoek aan Suriname een negatieve PCR-test, afgenomen 72 uur voor vertrek verplicht is, dus men heeft geen Corona, terwijl in de praktijk een quarantaine alleen bedoeld en verplicht is, als men symptomen van Corona vertoont.  

Noch Jubitana (Min TCT), noch Ramadhin (VZ), noch Orie (BOG) kunnen steekhoudend aangeven als de Staat Suriname aan zakkenvullerij en of zakkenklopperij van de burgers doen en hebben de grotere security bedrijven intussen laten weten, dat beveiligingsbedrijven als paddenstoelen uit de grond rijzen die aan Covid-19 bewaking doen en op onverklaarbare wijze direct door de BOG op de lijst worden geplaatst om clientèle te kunnen verwerven.

Vaststaat dat de toeristen en buitenlandse bezoekers, helaas zullen wegblijven en Suriname niet op hun agenda zullen plaatsen en zullen de opgelegde Surinaamse quarantaine regels als absurd, niet bij tijd, onrealistisch, overbodig en onnodig drempel verhogend worden ervaren en zijn we gedoemd dan ook wederom de boot te zullen moeten missen door het zwakke zwalkend onrealistisch beleid van onze regeerders.
    
Mr. Ramesh Malahe
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April