Amoksi: Decentralisatie Bureau Rechtzorg prioriteit
07 Dec 2020, 11:31
foto
Het projectvoorstel over decentralisatie Bureau Rechtszorg in de Congreshal afgelopen week, is enthousiast ontvangen door belanghebbenden. (Foto: Justitie & Politie)


Het ministerie van Justitie en Politie wil decentralisatie van het Bureau Rechtszorg. Dit is een van de belangrijkste doelen die minister Kenneth Amoksi gerealiseerd wil hebben, naast veiligheid. Het is noodzakelijk dat de andere districten naast Paramaribo en Nickerie ook een Bureau Rechtszorg moeten hebben, waar zij ook rechtsbijstand kunnen genieten. Zo kunnen de mensen weten welke wegen zij moeten bewandelen voor het creëren van de faciliteiten voor rechtsbijstand.

“Horizontale bescherming van de burgers tegen de burgers en verticale bescherming van de burgers tegen de staat. Deze zaken zijn de leidraad om te komen tot dit project," zei Amoksi, meldt de afdeling Voorlichting. De bewindsman verrichtte de opening van de presentatie voor de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel met haar staf, de districtscommissarissen en vertegenwoordigers van de verenigingen van advocaten, deurwaarders en notarissen.

De trekkersgroep bestaat uit Susie Hiralal als voorzitter en de overige leden zijn Iwan Markiet, Sunil Lakhi en Farida Weegman. Markiet, het hoofd van Bureau Rechtszorg, heeft de taken in zijn algemeenheid belicht, terwijl Lakhi in zijn presentatie heeft meegenomen het doel van het project, de huidige en gewenste situatie. In het projectvoorstel is het duidelijk gebleken dat er in nauwe samenwerking met het ROS dit project moet worden uitgevoerd. Dit, vanwege de rol van dit ministerie in de diverse districten.

Na de presentaties kregen de participanten de mogelijkheid vragen te stellen alsook aanbevelingen te doen die kunnen helpen bij het meer gestalte geven van het project. Minister Emanuel, districtscommissarissen alsook de andere actoren hebben enthousiast op dit project gereageerd en zien graag de verdere aanpak hiervan.

Advertenties