FMF reikt certificaten uit aan deelnemers coaching-project
07 Dec 2020, 04:12
foto
Jongeren en enkele coaches hebben een certificaat ontvangen van de stichting Father Mother Figure.


De stichting Father Mother Figure (FMF) heeft op Kinderdag aan 10 coachees (schoolgaande jongeren tussen 8 en 18 jaar), een certificaat uitgereikt. Zij hebben met succes een coaching traject afgerond, waarbij ze door een coach zijn begeleid. Naast de coachees hebben ook enkele coaches en vertrouwenspersonen een certificaat ontvangen.

Er is ook een prijs uitgereikt aan de meest succesvolle coachee, coach en vertrouwenspersoon. Deze prijzen gingen naar respectievelijk Calychia Bendanon, Kirtie Jhagroe en Denise Palmburg. De 15-jarige Calychia wilde haar schoolprestaties verbeteren en ze wilde een mini-businessplan schrijven voor haar eigen bedrijf. Na ruim 3 maanden coaching is Calychia als beste van de klas geslaagd (Muloschool). Ook kan ze nu haar eigen zakcentje verdienen, waar zij heel trots op is, vertelt voorzitter en oprichter van FMF, Henk Redmond. FMF coacht, traint en matcht op het gebied van competentie- en talentontwikkeling, waarbij er gewerkt wordt met schoolgaande jongeren, ouders en professionals.

Op de avond van de certificaatuitreiking was er ook ruimte voor Judith Benjamin, die een gezegende dans opvoerde en Margo Kramp die een inhoudelijke pedagogische bijdrage heeft geleverd. Ook was aanwezig Rajen Ramdjanamsingh die namens de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur enkele certificaten heeft uitgereikt.

Redmond verwacht dat allen die een certificaat hebben behaald zich blijven verbinden aan de organisatie, zodat zij weer wat terug kunnen doen. Zo wordt de coaching van de jongeren duurzaam. Coaching is begeleiding richting de toekomst om een gewenst doel te bereiken. De stichting heeft niet alleen in Suriname vrijwilligers, maar ook in Amerika, België en Nederland. Coaches coachen een scholier wekelijks 1-3 uur en vertrouwenspersonen zijn ondersteunend naar de coaches, zegt Redmond.
Advertenties