Covid-19: Actieve gevallen gedaald naar 11
06 Dec 2020, 20:18
foto


De actieve cases zijn van 13 gedropt naar 11. Het afgelopen etmaal zijn er 24 testen afgenomen, die negatief blijken te zijn. Drie personen zijn genezen verklaard.

In het ziekenhuis zijn vijf patiënten opgenomen.  Op de Intensive Care Unit worden twee zieken behandeld. Vier personen die positief zijn, zijn in isolatie. Op dit moment zijn er 1.264 mensen in quarantaine. De periode in quarantaine wordt van 10 dagen teruggebracht naar 7 dagen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is ingenomen met de daling van het aantal besmettingen. Suriname is met 4.4% besmettingen beneden de 5% die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO wordt gehanteerd. De regering streeft ernaar om onder de 10% te blijven.

De bewindsman is bezorgd over het de vele feesten die gehouden worden, terwijl evenementen verboden zijn. Hij doet een beroep op de samenleving om zich te houden aan de maatregelen die uitgevaardigd zijn. Met het oog op de komende feestdagen en de toegenomen activiteiten, is de vrees voor een nieuwe golf van besmettingen. De regering heeft de medewerking van de samenleving nodig om te voorkomen dat het aantal besmettingen toeneemt.
Advertenties