Ramadhin: Moeilijk om alles in kaart te brengen
06 Dec 2020, 13:34
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid blijft een beroep doen op de individuele verantwoordelijkheid. (Foto: René Gompers)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wordt 'platgegooid' met video's, foto's en klachten van mensen die zich niet houden aan de Covid-19-maatregelen. "Het lijkt erop alsof Suriname een genormaliseerde situatie heeft zonder maatregelen," zegt hij aan Starnieuws.

"Er zijn heel veel feesten, heel veel bedrijven zijn normaal open." De bewindsman stelt dat met name clubs en discotheken het steeds wagen om hun deuren te openen, terwijl dat verboden is. En ofschoon de autoriteiten de verschillende ontwikkelingen volgen en optreden, "is het niet makkelijk om alles in kaart te brengen." Opnieuw doet de minister een beroep op de individuele verantwoordelijkheid van de burgers. "Die individuele verantwoordelijkheid moet uiteindelijk dusdanig zijn dat we collectief succes kunnen boeken." Later op de middag gaat Ramadhin in de Covid-toespraak dieper op zaken in. Dan zal duidelijk zijn of de regering de geldende Covid-19-maatregelen handhaaft of versoepelt.

In de laatste twee weken waar de Covid-19-infecties in het land laag blijven, duidelijk te merken dat de mensen het niet nauw nemen met de Covid-19-maatregelen, vooral de mondkap en de sociale afstand moeten eraan geloven. Op straat, dragen de scholieren hun mondkapje niet, terwijl ook vele anderen in de risicogroep dat niet doen. Vaak bungelt de mondkap in de kin of in de hand. Het bewustzijn van sociale afstand is veelal weg. En toch zijn er ook goede voorbeelden, dat is te zien in de grote winkelzaken. Maar op de hoeken van de straten, voor de winkels en onder de meeste afdakjes staat er groepjes te kletsen, al dan niet onder het genot van een Parbo.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April