Hellings: Alle rekruten worden 14 december bevorderd
06 Dec 2020, 00:01
foto
Raoul Hellings, voorzitter SPB.


Alle rekruten van de lichting 2019/2020 die de elementaire opleiding hebben gevolgd, zullen op 14 december worden beëdigd. Dit bevestigt de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), inspecteur Raoul Hellings, tegenover Starnieuws.

Er was hierover vrijdag een overleg geweest met de regering, de korpsleiding en de SPB. Daar is deze kwestie uitvoerig besproken. Tot nu toe is er volgens Hellings geen nieuwe informatie bekend waarom iemand niet toegelaten zou moeten worden tot de opleiding.

De presidentiële commissie had bijkans 70% van de rekruten die reeds ingezet zijn in het korps, afgekeurd. Zij zouden niet voldoen aan diverse vereisten. De SPB voerde hiertegen aan dat de wetgeving behoorlijk verouderd is. De korpsleiding neemt jaren besluiten waar de wetgeving tekortschiet.

De SPB heeft geprotesteerd tegen het besluit dat slechts een deel van de rekruten beëdigd en bevorderd zouden worden tot aspirant agent van politie. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op zich genomen om binnen de regering deze kwestie te bespreken, waardoor de actie van de SPB kon worden afgewenteld. Vrijdag zijn de zaken doorgenomen in een breed regeringsverband.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April