70% nieuwe lichting KPS voldoet niet
16 Nov 2020, 17:05
foto
President Chan Santokhi tijdens de begrotingsbehandeling 2020. (Beeld: DNA)


70% van de geselecteerden van de nieuwe lichting bij het Korps Politie Suriname (KPS) is niet overeenkomstig de geldende regels geselecteerd. Deze selecties en de hieruit voortgevloeide beëdigingen zijn aangehouden. Hier zal dan ook een nieuwe selectie moeten plaatsvinden. Dit heeft president Chan Santokhi meegedeeld vandaag in De Nationale Assemblee. Hij beantwoordde vragen gesteld door Assembleeleden over de begroting 2020.

Het traject tot versterking van de veiligheidsorganisaties en het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, het Directoraat Nationale Veiligheid, en de Douane – is inmiddels ingezet. De eerste stappen tot het versterken van de leiding van deze organisaties worden nu genomen.

De organisaties worden volgens Santokhi ook doorgelicht. "We zullen daar kundige, integere mensen plaatsen die intensief nationaal en internationaal zullen worden getraind. De veiligheidsorganisaties zijn er namelijk om de samenleving te dienen en te beschermen. Dat moet het uitgangspunt zijn. En daarop zullen de organisaties dan ook worden versterkt," deelde de regeringsleider mee.

Advertenties