Mind virussen: Wij allemaal hebben ze
02 Nov, 08:34
foto


En het vervelende is, we hebben het niet door derhalve van tijd tot tijd hebben we de neiging de ander de grond in te boren of erger, bepaalden onder ons doen het daadwerkelijk, omdat opgeblazen mindvirussen hen daartoe dwingen tot toxisch gedrag.

Wat is de mindvirus?
Een mindvirus is de ophoping van opgeslagen, slecht verwerkte emoties in icon vorm in ons, sinds onze bevruchting en de periode na geboorte tot op heden. Deze icons oftewel mindvirussen (MV) worden nu dagelijks gestimuleerd bij eenieder, door zijn omgeving die bestaat uit personen, situaties en dingen. Deze stimulansen zijn negatief of positief en afhankelijk van de mate van getriggerd zijn, wordt op dat moment de mindset gevormd. De mindset stuurt dan welke gedachten zullen ontstaan en in samenwerking met het verstand worden dan keuzes gemaakt en actie ondernomen.

Als de trigger de MV zwaar heeft geraakt in negatieve zin, zal de MV zich opblazen net als een grote rode ballon met negatieve energie en wordt de mindset laag van kwaliteit en kan de mindset, als de MV erg groot is opgeblazen, zelfs het verstand bypassen en dus slecht gedrag en acties tot gevolg. Vergelijk dit met het computervirus die als goed getriggerd, de hele werking van de computer overneemt. De mindset wordt ook wel de “software” van de mens genoemd, hoe hij denkt en functioneert.

Deze praktische kennis heb ik als arts in age & stress management, al 34 jaren kunnen monitoren, onderzoeken en toepassen bij vele duizenden mensen over de hele wereld. Deze kennis is in een model samengevat 'Dr.Gobardhan People Care' (GPC).

Nu meer dan ooit blazen MV’s bij velen op

Suriname is nu een totaal leeg geroofd land met hoge schulden, hoge werkloosheid, kapot gemaakte economie en instituten, zware corruptie. En dan nog de impact van Covid-19. Niet te vergeten de hoge prijzen voor bijna alles. U ervaart dit alles zeker ook als grote triggers die diverse MV’s bij velen onder ons doen opblazen. En dit is al zeker tien jaren zo in de maak.

Overal is de impact van opgeblazen MV’s bij de bevolking van hoog tot laag te merken. In de winkels, op straat, op het werk maar vooral ook op social media. De vorige Bouterse/Adhin-regering wordt behoorlijk vies en vuil gemaakt naast termen als rovers. Maar ook de regering Santokhi/Brunswijk heeft het toxisch gedrag, dat opgeblazen MV’s zich nu manifesteren, te verduren.

De regering Santokhi-Brunswijk heeft het beste voor over om het land en dus ons te redden van de ondergang. Zelf is de regering ook onderhevig aan enorme triggers die worden ontdekt op de diverse ministeries. Het is zeker aannemelijk dat diverse ministers en hun staf, dan een scheve schaats rijden dus ons triggeren, en wij als volk met hyper opgeblazen rode ballonnen, hen dan direct op de korrel nemen. Zo lees je diverse ingezonden artikels van burgers, ook hoog ontwikkelde, die hun gal uitspugen. En zoals eerder aangegeven, het loopt storm van toxische reacties op social media.

We moeten leren minder triggers te plaatsen en onze MV’s te managen. MV’s hebben we allemaal in ons, dat is onze bagage vol met emoties die we nooit afdoend hebben verwerkt. En deze opgekropte emoties worden nu dagelijks getriggerd door onze omgeving. Eenmaal goed getriggerd, kan de opgeblazen rode ballon vol met toxische energie het verstand bypassen en kun je vurige en toxische uitbarsting krijgen. Als voorbeeld: dit is gebeurd met de zoon van onze huidige president. Opgekropte woede, frustratie, irritatie, verdriet, gevoel van in de steek gelaten, werden al jaren getriggerd. De ballonnen werden groter, weer kleiner en dan weer groter en op gegeven moment zo heftig getriggerd, o.a door de perikelen rond de 'First Lady', dat de explosie kwam.  

Na zo’n explosie besefte de zoon uren later, omdat de "giftige ballonnen" nu klein waren geworden als een icon en hij dus weer controle had over zijn verstand, wat voor stomme daad hij had uitgehaald. Dit zie je zo vaak, je ballonnen worden groter…t/m explosie.. en je bent dan terug bij je verstand en voel je je zo schuldig.

Zoon Santokhi heeft al goede gesprekken gehad met vp Brunswijk en ook met zijn vader. Doch als de triggers weer komen en hij beseft het uitgelegde GPC-mechanisme niet, dan kan er weer zo’n explosie komen.

Aan de andere kant, het is zeker zo dat de First Lady nu als trigger overkomt bij vele burgers. Het is zaak dat ook zij, in feite alle burgers van Suriname, kennis en inzicht krijgen in het mechanisme van trigger…mindvirus..mindset en hoe dat beter te herkennen en te managen.

Drs. Soeresh Gobardhan,
arts in age & stress management
soereshgobardhan@gmail.com
Advertenties