Ramdin: Bespreking met VS-delegatie 'positief'
14 Oct 2020, 11:36
foto
De VS-delegatie bij president Chan Santokhi. Van l-r: minister Armand Achaibersing, VS-ambassadeur Karen Lynn Williams, president Santokhi, Adam Boehler (CEO van Development Finance Corporation), minister Albert Ramdin en James McCament (Deputy Under Secretary van Homeland Security).


Het korte bezoek van de Amerikaanse delegatie om economische steun en investeringen in Suriname te bespreken, wordt door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin als positief gekwalificeerd. "Wij zijn in hoog tempo wereldwijd aan het exploreren waar noodzakelijke ondersteuning kan worden verkregen om het ontwikkelingstraject van ons land uit te voeren", zegt Ramdin in gesprek met Starnieuws. 

"We zijn in staat alle aangeboden hulp kritisch en functioneel te beoordelen op wat wij als land nodig hebben. Wij moeten de verdiencapaciteit van ons nationaal productiesysteem opvoeren om meer werkgelegenheid, inkomen expertise te creëren. Natuurlijk zullen sommigen zeggen dat dit al jaren wordt gezegd, en aan die personen zeg ik, nu wordt er niet alleen gesproken, er worden concrete stappen ondernomen. Maar belangrijker nog, ik roep eenieder op om mee te doen aan de gezondmaking van de economie. Het is nu geen tijd om teveel te theoretiseren. Het is tijd de mouwen op te stropen en hard mee te werken aan de opbouw van het land," meent de bewindsman.

De eerste ondersteuning die volgende week verder besproken zal worden, is steun aan de Nationale Ontwikkelingsbank, kredietfondsen voor de agrarische sector en voor het klein- en middenbedrijf, alsook technische bijstand bij de optimalisering van relevante parastatalen en ondersteuning bij export promotie activiteiten. 

De regering zal voortgaan om financiële steun en technische bijstand, naast diepte investeringen veilig te stellen uit de internationale gemeenschap, inclusief regionale financiële instituten. Hiertoe zullen binnen afzienbare tijd gerichte gesprekken worden gevoerd met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Caribbean Development Bank, laat Ramdin optekenen. 


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April