Sozavo en bond Esther Stichting werken aan oplossing 
14 Oct 2020, 06:41
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en de Algemene Bond van Esther Stichting onder leiding van Johannes Aviankoi hebben dinsdag een spoedonderhoud gehad op het ministerie. De directe aanleiding hiertoe is geweest de protestactie van de bewoners van stichting Esther. De poorten werden gesloten, waardoor de personeelsleden niet op en van het terrein konden.

Met de tactische interventie van de bond konden de gemoederen gesust worden. Aviankoi geeft aan dat hij op de hoogte gebracht werd van de protestactie. Hij heeft gelijk contact opgenomen met Sozavo. Volgens hem heeft de Esther Stichting tal van problemen, die een structurele aanpak behoeven. Aviankoi zegt dat het heel belangrijk is om de rust terug te brengen.

De directeur van Sozavo, Melitia Sentelia geeft aan dat zaken zijn uitgesproken. Zij geeft aan dat het ministerie de zorg van de bewoners moet garanderen. De bond is met een voorstel gekomen en het ministerie zal samen met de bond het voorstel uitwerken. Het voorstel is om een onafhankelijke commissie in het leven te roepen om zaken bij de stichting te onderzoeken, zodat de problemen opgelost kunnen worden.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March