Argentinië: Covid-19-protesten te midden van 900.000 infecties
13 Oct 2020, 22:37
foto
Velen hebben zich bij de protesten met hun auto's aangesloten in Buenos Aires, Argentinië. (Foto: EPA)


Duizenden hebben zich aangesloten bij protesten tegen de regering in Argentinië, omdat de bevestigde besmettingen met het coronavirus blijven toenemen. Maandag overschreed Argentinië de grens van 900.000 infecties.

Veel Argentijnen zijn boos over de manier waarop de overheid met de crisis omgaat en over het economische effect van lockdowns, maar ook over zaken als corruptie. Een strikte lockdown aan het begin van de pandemie betekende dat het aantal gevallen aanvankelijk langzaam groeide. Maar na een versoepeling van de beperkingen zijn de gevallen sterk gestegen.

Vanaf maandag heeft Argentinië 903.730 bevestigde gevallen van coronavirus, waarmee het het land is met het zesde hoogste aantal besmettingen. Meer dan 24.000 mensen zijn omgekomen met Covid-19 in land. Het noteerde het hoogste dagelijkse aantal bevestigde gevallen op 7 oktober, toen 16.447 infecties werden geregistreerd. Maandag meldden gezondheidsautoriteiten 9.524 nieuwe gevallen.

Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat het aantal infecties in grote steden in het binnenland sterk is toegenomen.

Duizenden Argentijnen sloten zich maandag aan bij de protesten tegen de regering in de hoofdstad Buenos Aires en andere grote steden. Hun grieven waren uiteenlopend, waaronder verzet tegen hervorming van het rechtssysteem en oproepen tot onderzoek van corruptiezaken.

Maar velen zeiden ook dat ze tegen de aanpak van de pandemie door de regering waren, met name tegen de gevolgen van lockdowns die de toch al noodlijdende economie van Argentinië verder hebben geschaad.

Sommige ouders die de mars in Buenos Aires bijwoonden, vertelden de lokale media dat ze wilden dat scholen weer zouden opengaan, terwijl mensen die in de horeca werken zeiden dat ze na maanden van lockdown economische problemen hadden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April