Bee wil twee begrotingen behandelen dit kwartaal
13 Oct 2020, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee


De Assembleevergadering die voor dinsdag gepland was over het opstarten van het schooljaar, is uitgesteld naar donderdag. Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt in gesprek met Starnieuws dat minister Marie Levens in zelfquarantaine is. De begrotingsbehandeling over 2020 is gepland voor 26 oktober. Het zal een verkorte behandeling worden van de gewijzigde begroting die ingediend is door minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning. 

De Assembleevoorzitter merkt op dat vier dagen uitgetrokken zijn voor de begrotingsbehandeling van 2020. Dat is een zeer verkorte procedure, omdat het jaar zo goed als om is. Gehoopt wordt dat alleen de begrotingscommissie en de fractieleiders aan het woord komen. 

De begroting van 2021 zal in november beginnen. Bee zegt dat zijn streven is om vóór Kerst de begroting afgehandeld te hebben. De algemene politieke beschouwingen worden op 9 november gehouden. Er is ruim een maand uitgetrokken voor de debatten. 

In januari wil de Assembleevoorzitter de sloten van de begroting behandelen. De realisatiecijfers zijn belangrijk om begrotingen beter te kunnen beoordelen. Bee zegt dat in 2000 het laatste begrotingsslot is behandeld. De regering zal ervoor moeten ervoor moeten zorgen dat de inhaalslag plaatsvindt. Het is wettelijk bepaald dat de begrotingssloten moeten worden behandeld. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April