Een derde van ministerraad in thuisquarantaine
12 Oct 2020, 14:36
foto


Bijkans een derde van de Raad van Ministers is in thuisquarantaine. Zij waren in contact met minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer die positief is getest. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname. Behalve Pokie waren er zeven andere ministers op de krutu in Pusugrunu. 

President Chan Santokhi is negatief getest op Covid-19. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook in nauw contact geweest is met minister Pokie, is niet getest maar vertoont vooralsnog geen symptomen. Brunswijk was eerder al geïnfecteerd geraakt met Covid-19. 

De vergadering van De Nationale Assemblee, die gepland stond voor morgen dinsdag 13 oktober, is verschoven naar een nader te bepalen datum. De mogelijkheid om digitaal de vergadering van de Raad van Ministers te beleggen, wordt bekeken.

Donderdag wordt de testprocedure van de mensen met wie minister Pokie in nauw contact geweest is, afgesloten. Minister Pokie is opgenomen in het ziekenhuis. 

De ministers die in quarantaine zijn, zijn: Kenneth Amoksi (Justitie & Politie), Krishna Mathoera (Defensie), Gracia Emanuël (Regionale Ontwikkeling & Sportzaken), Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken), David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen), Prahlad Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Bronto Somohardjo (Binnenlandse Zaken). Zij waren allemaal naar Pusugrunu geweest op de gran krutu. Pokie was ook op de krutu, maar wist toen niet dat ze besmet was met het coronavirus. 

Advertenties