President geeft richtlijnen recent in dienst genomen landsdienaren
12 Oct 2020, 06:38
foto


President Chan Santokhi heeft de ministers in een brief richtlijnen gegeven voor afhandeling van beschikkingen, resoluties en missives. Hij constateert dat er onduidelijkheid is ontstaan over de wijze waarop door diverse ministers uitvoering wordt gegeven aan personeelsgerelateerde aangelegenheden. De president heeft de richtlijnen gegeven ter waarborging van de rechtspositie en zekerheid van landsdienaren. 

Resoluties en beschikkingen die reeds getekend zijn door de (voormalige) president respectievelijk de minister van Binnenlandse Zaken (Biza) en waarvan de landsdienaar een afschrift heeft ontvangen, dienen conform de regels te worden uitgevoerd. 

Conceptbeschikkingen en -resoluties dienen door Biza geretourneerd te worden naar de respectieve ministeries. De huidige ministers dienen deze alsnog van hun paraaf te voorzien en weer op te sturen naar Biza voor verdere afhandeling. 

Indien het in de conceptbeschikking of -resolutie echter om een buitensporige benoeming gaat, dient dit aan een nader onderzoek onderworpen te worden op het betreffende ministerie. Overplaatsingsbeschikkingen moeten volgens de procedure plaatsvinden met wederzijdse goedkeuring van de ministeries. Raadsvoorstellen die niet in behandeling zijn genomen, dienen teruggestuurd te worden naar de ministeries. Onvolledige ingevulde missives worden niet uitgevoerd. 


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April