First lady steekt meisjes hart onder de riem
11 Oct 2020, 13:48
foto
Jij, ja jij bent bijzonder. Je bent uniek en weet dat wij meisjes in staat zijn om onze wereld te veranderen, geeft first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry vandaag als boodschap op Internationale Meisjesdag.


Lieve meisjes,

Het is vandaag 11 oktober de International day of the  girl. In de hele wereld is het dus meisjesdag. Acht jaar geleden is besloten dat de hele wereld op een dag als vandaag stil staat bij het feit dat er extra aandacht moet komen voor meisjes. Dat meisjes net als jongens zich kunnen ontwikkelen en dat ze dezelfde kansen krijgen om hun leven in te richten zoals zij willen.

Wereldwijd is het nog steeds zo dat meisjes het moeilijk hebben en in sommige landen niet alleen moeten vechten voor hun rechten maar ook voor hun leven. Gelukkig gaat het in ons land beter. Meisjes in Suriname hebben meerdere kansen, zij mogen, nee ze moeten naar school en gelukkig willen ze dat ook. Als we naar het aantal meisjes kijken op  de middelbare scholen en de universiteiten dan ben ik dik tevreden.

Wij als volwassenen moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Wij moeten ervoor zorgen dat meisjes deze kansen krijgen, dat ze gemotiveerd worden om zich te blijven ontwikkelen. Daar zet ik mij ook voor in.

Ik zie dat meisjes niet stil zitten, dat ze hun stem laten horen en dat ze vechten voor hun toekomst. Ik herken mezelf en andere vrouwen om me heen in deze groep en dat maakt me trots. Daarnaast ben ik mij ervan bewust dat er ook meisjes zijn die in situaties zitten waar we niet gelukkig mee zijn. Dat ook al willen ze, ze niet de gelegenheid hebben om te studeren. Die zich in een onveilige huiselijke situatie bevinden. Die hebben moeten vluchten en ergens anders wonen om te zorgen dat ze veilig zijn.

Deze groep meisjes wil ik iets speciaals zeggen. Maar ook tegen vrouwen of jonge dames; Jij, ja jij bent bijzonder. Je  bent uniek en weet dat wij meisjes in staat zijn om onze wereld te veranderen. Maar dan moeten we zelf in actie komen, gebruik maken van onze kansen, elkaar steunen en helpen. Dus kijk om je heen naar dat ene meisje en help haar als ze hulp nodig heeft. Happy international day of the girl...

Veel liefs,
First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry

Advertenties