Werkgroep OW moet personeelsbestand doorlichten
10 Oct 2020, 10:46
foto
Minister Riad Nurmohamed van OW (midden) heeft een werkgroep geïnstalleerd die alle problemen rond het personeel in kaart moet brengen. Binnen drie maanden moet het werk af zijn. (Foto: OW)


Een werkgroep moet het personeelsbestand van Openbare Werken (OW) onder de loep nemen. Veel mensen zijn tijdens de vorige regeringsperiode 'thuis gezet' en anderen zijn niet bevorderd. Nagegaan wordt waar er mankementen zijn en waar er correctie moet plaatsvinden. Ook wil minister Riad Nurmohamed nagaan of de vereisten voor diverse functies kloppen. Mensen zijn in hoge posities benoemd, zonder dat ze daarvoor gekwalificeerd zijn. 

De werkgroep moet binnen 3 maanden drie maanden het werk afronden. Door de vele klachten en vragen tijdens de rondleidingen en de presentaties van de afdelingen over de organisatie en inrichting van OW in juli en augustus is besloten een traject in te zetten van organisatie, personeelshervormingen en aanpassingen. Er was sprake van behoorlijke ontevredenheid binnen het ministerie over gratificatie, benoemingen, bevorderingen en pensioenen. De bewindsman heeft besloten speciale aandacht aan dit vraagstuk te besteden. 

De grote ronde van personeelshervormingen vindt landelijk plaats, zodat alles wat te maken heeft met het personeel in kaart wordt gebracht. Er zijn veel ongeregeldheden geconstateerd, zoals de last minute missives en beschikkingen net voóór de verkiezingen. “Ik wil het structureel aanpakken en geen brandjes gaan blussen en daarom heb ik ook gevraagd om alles aan te houden bij alle afdelingen Personeel Zaken van Openbare Werken”, verduidelijkt de bewindsman. 

De werkgroep waarin deskundigen op het gebied van personeelsaangelegenheden zitting hebben, bestaat uit: I. Gangabisoensingh, Sh. Pardeshi, C. Bleijert, N. Abdoelrahman, O. Leidsman, H. Thijm, S. Woelkens en Y. Mertogoeno. De werkgroep dient transparantie in personeelszorg hoog in het vaandel te houden. Nurmohamed onderstreept laat weten dat er behoefte is aan een nieuw organogram dat impact zal hebben op personeelszorg landelijk. In het nieuwe organogram wordt Human Resource Management officieel opgenomen, zodat deze afdeling alle issues over het personeel op zich kan nemen.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April