Nickerie heeft eigen Covid-19 QRT ruimte
09 Oct 2020, 22:41
foto
Nickerie heeft een Covid-19 Quick Respons Team dat kantoor houdt aan de R.P. Bharosstraat.


Het district Nickerie heeft een zelfstandige Covid-19 Quick Respons Team (QRT). Het team moet erop toezien dat de samenleving de Covid-19-maatregelen naleven. Het QRT-team ondergebracht in het gebouw van CTD aan de R.P. Bharosstraat. De kantoorruimte is vanmorgen, vrijdag 9 oktober 2020 in gebruik genomen.

Waarnemend regiocommandant, hoofd inspecteur, Hemantkoemar Sardjoe, zegt dat het QRT Covid-19 van cruciaal belang is, vanwege de zorgwekkende toename van besmettingen. Het team bestaat uit politieambtenaren, militairen, ambtenaren van de bestuursdienst, het ministerie van Volksgezondheid (BOG) en ambtenaren van Arbeidsinspectie. Er zullen landelijk QRT’s komen die zullen opereren van 07:00 uur tot 22:00 uur. Na 22.00u neemt de politie volledig over. Sardjoe accentueert het belang van het 105 nummer. Als iemand onregelmatigheden constateert ten aanzien van de naleving van de Covid-19 orde- en handhavingsmaatregelen, kan die bellen op het verkorte telefoonnummer 105. Sardjoe legt uit dat de meldingen via de Command Center worden doorgespeeld naar het uitruk team van het QRT Covid-19 van het district waar de overtreding zich voordoet.

De vertegenwoordiger van de Commissaris van politie, Henry Seedorf, inspecteur Rachelle Deekman, zegt dat het van belang is dat de overheid de juiste strategieen hanteert om Covid-19 te beheersen en te elimineren. "Het gaat om een onzichtbare vijand die permanent verblijf wenst te hebben in Suriname. Wereldwijd staat bekend dat dit virus alleen kan standhouden wanneer het gebruik maakt van medeplichtigen". De politie is het orgaan dat moet toezien op de naleving en handhaving van deze maatregelen. Om het werk effectiever uit te voeren is er vanuit het ministerie van Justitie en Politie een manier bedacht om de controlewerkzaamheden te verhogen; het instellen van Quick Response Teams. Met het instellen van een QRT in het district Nickerie wordt er een aanzet gegeven om besmettingen te minimaliseren en de druk op de politie te verminderen.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan vindt ook dat een Quick Response Team noodzakelijk is in het district, vanwege een opwaartse spiraal van besmettingen. Nickerie heeft al een Covid-19 managementteam dat enkele weken terug is geïnstalleerd door de minister van Volksgezondheid. Dit team zal toegevoegd worden bij het QRT om de diensten te draaien. Er zal een dagelijkse bezetting van 24 uur zijn. De dc ziet graag dat de samenleving haar eigen verantwoordelijkheid serieus neemt. Ze heeft de gemeenschap opgeroepen gebruik te maken van de 105-lijn.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April