Samen sterker door 'Luku, Arki, Yepi'
09 Oct 2020, 19:03
foto
(Beeld: paho.org)


De afdeling Non-Communicable Diseases van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) van het ministerie van Volksgezondheid (VG) lanceert met ondersteuning van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), de Caribische communicatiecampagne ‘Stronger together'. De belangrijke begrippen van de campagne, ‘Look, Listen and link’, zijn voor Suriname vertaald in ‘Luku, Arki, Yepi’. De campagne is in het kader van Wereld Geestelijke Gezondheid Dag op 10 oktober.

Vooral in deze periode van de Covid-19-pandemie moeten wij naar elkaar kijken, luisteren en elkaar ondersteunen (luku, arki, yepi), zegt het BOG. De instantie vraagt de samenleving om elkaar te helpen, omdat wij samen sterk staan. Het campagnemateriaal zal binnenkort via de diverse tv- en radiostations te zien en beluisteren zijn.

Uitdagingen zoals de (partiële) lockdowns, het feit dat bedrijven, ondernemingen en scholen gesloten waren en mensen geen fysieke sociale contacten konden onderhouden, door de Covid-19-pandemie, hebben een impact gehad op de geestelijke gezondheid van de samenleving. De focus van Wereld Geestelijke Gezondheid Dag voor dit jaar is het vergroten van investeringen binnen de geestelijke gezondheidszorg, zegt de voorlichting van VG.

De campagne is in juli 2020 gelanceerd door de PAHO en de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) om stigma reductie teweeg te brengen bij hulpzoekgedrag van mensen en voor het aanmoedigen van de geestelijke welzijn en manieren om ondersteuning te bieden. Voor Suriname zal het campagnemateriaal (geschreven en video) vertaald worden en het liedje zal aangepast worden in het Sranan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April