Carifesta XV met een jaar uitgesteld
09 Oct 2020, 12:48
foto


Antigua en Barbuda heeft het Caribbean Festival of Arts (Carifesta XV) met een jaar uitgesteld. Het Caribische evenement zou aanvankelijk in augustus 2021 worden gehouden. Antigua en Barbuda is de gastheer van Carifesta XV. Minister Daryll Matthew van Sport, Cultuur, Nationale Festivals en Kunst van Antigua en Barbuda, heeft het besluit tijdens een virtuele bijeenkomst van het Regionaal Cultureel Comité meegedeeld.

In het comité zitten de directeuren van cultuur van de twintig lidstaten en geassocieerde leden van de Caricom en leden van het interim-festivaldirectie voor Carifesta. Alle internationale partners, culturele stakeholders, het managementteam en andere actoren waren het unaniem eens het festival te verschuiven gezien de mogelijke uitdagingen die de organisatie met zich meebrengt in deze Covid-19-situatie.  De secretaris-generaal van de Caricom, Irwin LaRocque, is intussen schriftelijk op de hoogte gebracht van het besluit.

"Carifesta biedt een platform voor onze regio om de wereld de ongeëvenaarde bekwaamheid van onze mensen te laten zien. Als zodanig verwelkomen Antigua en Barbuda onze Caribische broeders en zusters graag aan onze kusten, terwijl we aan de wereld ons vermogen tot innovatie en creativiteit demonstreren terwijl we dit zeer unieke festival organiseren," zei minister Matthew.

Adjunct-secretaris-generaal van de Caricom, Douglas Slater, sprak zijn waardering namens de Caribische Gemeenschap uit voor het enthousiasme en de toewijding van Antigua en Barbuda om Carifesta XV te organiseren. Hij steunde ook het besluit om het festival uit te stellen. "We begrijpen uw beslissing, we delen uw zorgen en we beloven onze volledige steun voor een succesvolle Carifesta," zei Slater. Hij gaf ook aan dat hij zich ervan bewust was dat de Caricom-lidstaten voor grote uitdagingen staan om de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie te beheersen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April