Oud-minister en vakbondsman Siegfried Gilds overleden
09 Oct 2020, 09:00
foto


Oud-minister en ex-vakbondsleider Siegfried Gilds (81) is ingeslapen donderdag na een kortstondig ziekbed. Hij is ook voorzitter geweest van de Surinaamse Partij van de Arbeid. Gilds heeft zes ministersfuncties bekleed vanaf 1984 in verschillende kabinetten. 

Familie, vrienden, politici en vakbondsleiders reageren geschokt over het heengaan van Gilds. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt aan Starnieuws dat hij regelmatig contact had met Gilds die hem bijstond met adviezen. De laatste ontmoeting was afgelopen maand bij de uitvaart van de echtgenote van wijlen Fred Derby, Dorine Derby-Mijnals. Gilds heeft daar een toespraak gehouden. 

Gilds heeft toen aan Berenstein gezegd dat de maatregelen van de regering de werkers zwaar zullen treffen. Hij heeft benadrukt dat geëist moet worden dat het minimumloon moet worden verhoogd. Berenstein merkt op dat dit ook een van de eisen is van C-47. Hieraan zal worden vastgehouden. 

Berenstein merkt op dat Gilds zich altijd sterk heeft gemaakt voor verbetering van de positie van werknemers. Hoewel hij een aantal keren minister is geweest, keerde hij steeds terug als vakbondsleider na zijn ministersfuncties. Hij was voorzitter van verschillende vakbonden, onder andere de SLM-bond en Staatsoliebond. Hij heeft het contact onderhouden met deze bonden. Gilds is ook secretaris-generaal geweest van C-47. 

 



Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April