Samenwerking Stichting voor het Kind en overheid
07 Oct 2020, 19:30
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Hanif Ramsaran minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en bisschop Karel Choennie bezichtigen het gebouw van de Stichting voor het Kind.


De Stichting voor het Kind, onder leiding van bisschop Karel Choennie, werkt met verschillende ministeries een samenwerkingsovereenkomst uit. Na juridische screening en ondertekening van het stuk eind oktober, moet de instantie weer volledig operationeel zijn. Dinsdag was er hierover een ontmoeting met de ministers van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinowC), Marie Levens, Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Hanif Ramsaran.

Het opvangtehuis is al vanaf 2016 gesloten doordat het geen subsidie meer heeft ontvangen vanuit de overheid. Choenie gaf aan dat het toenmalige bestuur een lening van SRD 140.000 gesloten had bij de Surinaamse Post Spaarbank (SPSB), tegen een rente van 9.5 procent. De lening kon niet worden terugbetaald. Sinds Choennies aantreden als voorzitter probeert het bestuur bij verschillende ministeries subsidie te krijgen; dit is nog niet gelukt.
Choennie is toch begonnen met reorganiseren van de stichting. Samen met partners en ondersteuning van buiten is de stichting nieuw leven ingeblazen. Vorig jaar is gestart met de renovatie van het gebouw en het is gedeeltelijk al ingericht om weer kinderen te kunnen opvangen.

Choennie heeft tijdens het onderhoud opnieuw het verzoek gedaan aan de drie aanwezige ministers, voornamelijk Ramsaran, om de subsidie weer te hervatten. Met de subsidie wil het bestuur de schuld bij de SPSB betalen, zodat het opvanghuis niet op de veiling beland. De drie ministers hebben zich bereid verklaard te werken aan een oplossing. Na het onderhoud hebben de ministers een bezoek gebracht aan het kindertehuis aan de Awaradam op Saron, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April