Franse ambassadeur en vp willen relatie verdiepen
07 Oct 2020, 00:57
foto
De Franse ambassadeur Antoine Joly op bezoek bij vicepresident Ronnie Brunswijk. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


De Franse ambassadeur Antoine Joly en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben dinsdag met elkaar gesproken over de uitbreiding van de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Frans-Guyana. De banden tussen beide landen moeten versterkt worden gelet op de grote populatie Surinamers die langs de rivier wonen op het Franse grondgebied, is de opvatting van Brunswijk. Het verstevigen van de banden kan bijdragen aan de ontwikkeling, van vooral de jeugd. Het streven is er opgericht dat Frans-Guyana en Suriname in de toekomst activiteiten kunnen ontwikkelen gericht op de jeugd, bracht Joly naar voren. 

De vp vroeg ook speciale aandacht voor de skalians die door werkzaamheden het water vervuilen in de omgeving waar de Surinaamse gemeenschappen hun bestaan hebben opgebouwd en daardoor ook het woon- en leef genot verstoren. Ook het reguleren van de oversteek van Albina naar St. Laurent vice-versa vereist extra aandacht, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vp. 

De ambassadeur kon zich  terug vinden in de verzoeken van de vp, en opperde ook het idee om bijvoorbeeld het ontwikkelen van een borderkaart waardoor de mensen legaal de oversteek kunnen doen. Hierdoor hebben de overheden van beide landen een betere controle en kunnen zo de illegale oversteekplaatsen die nogal moeilijk zijn te controleren  minimaliseren of stopzetten. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April