Loopbrug te Meerzorg gerehabiliteerd
07 Oct 2020, 04:41
foto
Minister Riad Nurmohamed en districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne op de gerenoveerde loopbrug. (Foto: OW)


De loopbrug bij het oude veerplein op Meerzorg is maandag na renovatie opgeleverd. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zei bij de oplevering dat honderden tot duizenden personen, waaronder scholieren en werkenden, dagelijks gebruikmaken van de loopbrug. Nurmohamed heeft ook beloofd om een beroep te doen op de regering om een wijziging te brengen in de begroting door de bouw van 2 scholen in Commewijne prioriteit te geven.

Een van de scholen is reeds in aanbouw en de andere moet nog gebouwd worden zegt de voorlichting van OW. Volgens Nurmohamed kan de regering met de bouw de scholieren tegemoetkomen door de kosten te besparen. Hij benadrukte dat de rehabilitatie van de loopbrug een bijdrage is van het ministerie van OW, het districtscommissariaat en enkele plaatselijke ondernemers, die materiaal en arbeiders hebben geleverd.

Elfes Karsono, OW-coördinator in het district, zegt dat de 30 jaar oude loopbrug belangrijk is voor de bevolking van Commewijne. Vanuit die plek is het de kortste route per boot naar Paramaribo. Boothouders die er werkgelegenheid vinden hebben ook bij de werkzaamheden geholpen. Karsono zei te hopen dat de bevolking  in deze crisistijd netjes en zuinig om zal gaan met de infrastructurele werken, zodat deze voor langere tijd mee kunnen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April