Somohardjo eist excuses van bondsvoorzitter Darson-Grant
06 Oct 2020, 16:26
foto
Paul Somohardjo, voorzitter PL


Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) heeft via zijn raadsman Alwin Baarh geëist dat Alisa Darson-Grant, bestuurslid van de Algemene Bond van personeel Ministerie van Binnenlandse Zaken, zich verontschuldigt over de uitlatingen die ze over de politicus heeft gedaan. Laat ze dit na, dan zullen rechtsmaatregelen tegen haar worden getroffen.

Binnen twee dagen na ontvangst van de brief – gedateerd 5 oktober 2020 - moet zij 'sorry' zeggen voor de door haar gedane uitlatingen via de radiostations Apintie, ABC, Radio 10, Rapar Broadcasting, en de tv-stations ABC TV, Rapar TV, STVS, Apintie Televisie en ATV in een door haar persoonlijk uitgesproken tekst. In de kranten de Ware Tijd, De West, Dagblad Suriname en Times of Suriname dient zij dezelfde tekst als advertentie te doen plaatsen, die als volgt luidt:

“Ik, Grant, Alisa gehuwd Darson, heb op 30 september 2020 bij de aanbieding van een petitie aan de vicepresident van de Republiek Suriname in privé en in mijn hoedanigheid van bestuurslid van de Algemene Bond van Personeel Ministerie van Binnenlandse Zaken, afgekort ABP Biza, de volgende uitlating gedaan:

‘Vrouwelijke leden van de bond hebben meermalen hun klachten gedeponeerd over seksistische opmerkingen die worden gemaakt op de werkvloer door de vader van de minister, de heer Paul Somohardjo, welke zonder enige hoedanigheid postvat op het ministerie, terwijl er gebrek is aan ruimtes.’

Deze uitlatingen zijn onjuist en in strijd met de waarheid. Het oogmerk van mijn uitlating was om de heer Paul Somohardjo te krenken in zijn eer en goede naam in de Surinaamse gemeenschap in het algemeen en het vrouwelijk deel in het bijzonder. Ik bied de heer Paul Somohardjo voor deze denigrerende uitlatingen mijn diepe verontschuldiging aan.” 

Persoonlijke en politieke animositeit
Volgens Baarh vinden de krenkende uitlatingen die Darson-Grant richting Somohardjo heeft gedaan hun bedding in de persoonlijke en politieke animositeit die tussen hen bestaat. De bondsvoorzitter heeft de mededelingen ongevraagd gedaan en niet uit zelfverdediging. Daarmee heeft zij Paul Somohardjo geschaad in onder anderen zijn maatschappelijke, religieuze, humanitaire en financieel leven en beleving, stelt de jurist. 

De raadsman geeft aan dat Darson-Grant bovendien behoorde te weten dat haar onware en krenkende uitlatingen door de schrijvende, sprekende en beeldende media alsook op Facebook en internet wereldkundig zou worden gemaakt, wat ook is gebeurd. Binnen twee dagen na ontvangst van de brief – gedateerd 5 oktober 2020 - moet zij sorry zeggen voor de door haar gedane uitlatingen, stelt Baarh.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April