Martha Mac Intosh verontwaardigd over Covid-lijst
06 Oct 2020, 12:21
foto
Deze lijst met namen gaat viraal op social media. De lijst blijkt uitgelekt te zijn.


Martha Mac Intosh is niet te spreken over dat op een opsporingslijst van mensen die besmet zijn met Covid-19 ook een naam voorkomt die identiek is aan haar. De lijst gaat viraal op Facebook. "Zoveel mensen denken dat ik geïnfecteerd ben. Anderen bellen mij, maar er zijn ook mensen die mij niet bellen maar aan anderen vertellen. Ik werk bij Telesur en moet voor mijn werk naar verschillende winkels gaan voor distributie van belkaarten. Het is heel vervelend dat mensen denken dat het om mij gaat", zegt Mac Intosh aan Starnieuws. 

Mac Intosh vraagt zich af waar de privacy van mensen blijft. Eerder is door het Covid Managementteam gezegd dat de privacy van mensen wordt gerespecteerd en hun namen niet publiekelijk worden gemaakt. Nu wordt heel ongenuanceerd een lijst gepubliceerd en iedereen maakt er een eigen verhaal van. Mac Intosh heeft deze kwestie ook besproken binnen het bedrijf. Intussen heeft de bedrijfsarts in een interne mail uitgelegd aan het personeel van Telesur dat het niet om haar gaat maar heel iemand anders. 

Starnieuws verneemt van het Covid-team uit Nickerie dat het nooit de bedoeling was dat deze lijst gepubliceerd zou worden. Nagegaan wordt hoe deze lijst is uitgelekt. Met de komst van de regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi naar Nickerie, is assistentie gevraagd van de plaatselijke politie om de mensen die uit Apoera met een boot zijn gekomen en daarna uit beeld zijn verdwenen, op te sporen. Zij zouden in quarantaine worden geplaatst. Het is niet duidelijk hoe deze lijst naar buiten is gekomen. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelde zaterdag in Nickerie mee dat de status van de mensen onbekend is. Apoera is een hoog risico-gebied en is in lockdown. Het is niet duidelijk hoe 15 personen toch naar Nickerie zijn gekomen. Hij deelde mee dat de mensen worden opgespoord. 
Advertenties