Biza houdt centrale registratie 4 categorieën ambtenaren
06 Oct 2020, 00:00
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten ambtenaren van verschillende categorieën van dit departement te registreren. Minister Bronto Somohardjo zegt in gesprek met Starnieuws dat de centrale registratie woensdag begint van 7.00 tot 19.00 uur op het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat. 

Het ministerie wil duidelijkheid hebben over diverse ambtenaren waarvan de status niet duidelijk is. Het gaat om vier categorieën ambtenaren die:
- een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar geen werkplek hebben;
- een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen, maar wel te werk zijn gesteld;
- een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen noch een werkplek hebben;
- een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar zich niet aanmelden op de werkplek. 

De minister deelt mee dat door deze registratie een beter beeld wordt verkregen over de situatie van deze categorie landsdienaren. De presidentiële commissie is ook bezig na te gaan hoeveel mensen in dienst zijn genomen op diverse ministeries en wat ze doen. Op basis van de screening wordt bepaald of de gegevens kloppen en of ze rechtmatig in dienst zijn genomen.  

Somohardjo merkt op dat 16 units ingericht worden om de mensen te registreren. Om toeloop te voorkomen wordt op basis van lettervolgorde van de familienamen de mensen opgeroepen om zich aan te melden, waarbij ze de hele dag de tijd hebben om zich te registreren. De centrale registratie van Binnenlandse Zaken gaat door tot en met zondag. De mensen moeten naast hun ID-kaart hun aanstellingsbeschikking van het ministerie en het diploma van de hoogst genoten opleiding bij zich hebben. De Covid-19 regels zullen strikt worden toegepast. 


pdf-icon.gif Registratie_landsdienaren.pdf                
Advertenties