Verhoor Van Trikt en Angnoe gaat verder in november
06 Oct 2020, 02:47
foto


Robert van Trikt, voormalig governor van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe zijn maandag verhoord. Na een lange zitting is besloten de zaak verder uit te stellen naar 26 november. Dan gaat het verhoor verder, zegt raadsman Irvin Kanhai in gesprek met Starnieuws. Hoewel hij zijn pleidooi al af heeft, zal het nog even duren voor de zaak zover is om te pleiten. 

Kanhai vindt dat zijn cliënten zo lang vast zitten, terwijl ze volgens hem onschuldig zijn. "De werkelijke schuldige is ex-minister Gillmore Hoefdraad", meent de raadsman. Tijdens het verhoor ging het voornamelijk om administratieve kwesties, zegt de raadsman. Alles wordt minutieus aangepakt. Van Trikt en Angnoe zijn sinds februari ingesloten. Tegen Hoefdraad loopt er een opsporingsbevel. Interpol is ook ingeschakeld voor internationale signalering van Hoefdraad. Kanhai zegt dat de zaak van zijn cliënten afgewikkeld kan worden, ook al is de ex-minister nog niet aangehouden. 

Beide verdachten worden verdacht van ernstige strafbare feiten, waarbij Orion NV, het bedrijf van Van Trikt/Angoe ook zou zijn bevoorrecht. Er is volgens het Openbaar Ministerie sprake van belangenverstrengeling. Hierbij is ook het Belgische bedrijf Clairfield betrokken. Van Trikt heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan ettelijke misdrijven zoals genoemd in het Wetboek van Strafrecht, de Anti-corruptiewet en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering. Van Trikt en Angnoe zijn opgesloten in Santo Boma. 

In deze zaak zit ook vast directielid Faranaaz Hausil. Ook Paul Robert Putter wordt formeel opgespoord in deze zaak. De ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto, is eveneens ingesloten, terwijl Hoefdraad nog voortvluchtig is. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April