Minister Amoksi besteedt aandacht aan jeugdige gedetineerden
03 Oct 2020, 22:36
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie luistert naar een van de jeugdige gedetineerden. (Foto: Voorlichting Juspol)


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft een motivatiespeech gehouden voor de jongeren in het jeugd doorgangscentrum Opa Doeli en het Jeugd Correctie Centrum (JCC) te Santo Boma. Hij heeft hen bij de start van het nieuwe schooljaar 2020-2021 aangemoedigd om hun best te doen. De jongeren zijn elk in de gelegenheid individueel hun verhaal met de bewindsman te delen, bij de kennismaking. 

Assembleelid Edgar Sampi (ABOP), lid van de commissie Juspol in De Nationale Assemblee heeft de jeugdigen ook toegesproken. Hij vroeg en om geloof te hebben. “Dat je hier bent, is niet het einde van je toekomst, maar jullie moeten blijven geloven dat je alsnog iets van je leven gaat kunnen maken. Je hebt nu een kans gekregen voor het bewandelen van een nieuw pad deze eerste schooldag,” zei Sampi, meldt de afdeling Voorlichting van Juspol. 

Amoksi gaf af aan bewust er voor te hebben gekozen om bij de start van dit nieuwe schooljaar bij deze jeugdigen te zijn. Hij vertelde hen kort over zijn jeugd waar hij die periode heeft doorgebracht in het binnenland en ook hoe hij vanuit een internaat in Paramaribo het onderwijs moest vervolgen. Verder motiveerde hij ze met de woorden lering te nemen uit de situatie waarin zij nu verkeren. Hij gaf ook aan dat dit niet het einde is. “Er zijn regels en wetten. Jullie hebben wetten overtreden en daarom zijn jullie hier. Hier is niet jullie eindstation. Het is nu de kunst om wat aan te grijpen uit het vakonderwijs dat jullie krijgen," legde de minister uit. 

"Juspol heeft een dubbele rol. Bij het plegen van  een strafbare feit wordt je aangehouden en daarnaast zijn er weer maatschappelijke werkers om je te begeleiden, zodat je een betere jongeman of jonge vrouw wordt. Wij van Justitie en Politie zijn er niet om jullie te pesten, maar om je te helpen. Wij willen jullie empoweren. Tot slot zeg ik, vergeef jezelf dat je mens bent en een fout heb begaan en zorg ervoor dat je het nooit meer doet,” zei de minister. Na de motiverende speech kreeg de minister en zijn delegatie een rondleiding in het Opa Doeli en het Jeugd Correctie Centrum Santo Boma. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April