Economisch bestraten
03 Oct 2020, 15:25
foto


De overheid zit met een overschot aan personeel waarvoor er geen werk is. De centrale vraag die gesteld kan worden is: “ Hoe kunnen we het intellect op een passende manier inzetten, waarbij de return of investment duidelijk zichtbaar is.
Het intellect kan worden ingezet via de Wegen Autoriteit om de straten van Suriname te bestraten met de nadruk op de binnenstad van Paramaribo. Waarom de nadruk op de binnenstad van Paramaribo, zal ik als volgt voor u uiteenzetten.

Het hebben van goede trottoirs is een eis voor winkelend publiek. 
- Mindervalide mensen in Suriname en de diaspora kunnen zich ook verplaatsen en dragen bij aan het economisch verkeer. Voor de mindervalide mensen uit de diaspora komt vaak een begeleider mee die ook haar/zijn economische uitgaven heeft.
- Ouders met jonge kinderen zullen eerder geneigd zijn een kinderwagen te kopen vanwege de toegankelijkheid/bereikbaarheid die gecreëerd is. Dit zal ook bijdragen tot een economische opleving voor winkeliers. 
- Het plaatsen van paaltjes of verhoogde trottoir banen, waardoor auto’s niet op het trottoir kunnen parkeren zal ervoor zorgen dat het winkelend publiek zich op een veilige manier kan verplaatsen.
- Vanwege het verhogen van het trottoir zal er een vraag ontstaan naar parkeerruimte in de stad en aan de rand van de stad. Parkeerplaatsen, parkeerwachters en een geregelde lijndienst tussen deze parkeerhavens kan ertoe bijdragen dat het centrum van de stad voor het winkelend publiek aantrekkelijker wordt gemaakt.

Gedetineerden kunnen ook betrokken worden bij het bestraten en ze voorbereiden op een baan als stratenmaker.  Vanuit het ministerie van Justitie zouden projecten kunnen worden aangenomen die door deze gedetineerden worden uitgevoerd. Ze maken zich nuttig naar de maatschappij en dragen indirect bij aan de economie.
 
Winkeliers kunnen de trottoirs gaan inrichten tot een terras voor het winkelende publiek. Als voorbeeld het terras van Krasnapolsky aan de Domineestraat. Dit zal de stad bruisend maken en bijdragen dat na de winkelsluitingstijd de stad economisch actief blijft. Bloembakken kunnen gebruikt worden om terrassen af te bakenen en ter versiering van de stad. 
De overheid zou de winkeliers kunnen belasten voor het aantal vierkante meters dat door hen gebruikt wordt om het onderhoud van de bestrating te bekostigen. Een goed trottoir is een plus voor winkeliers en winkelend publiek.

Milton Kensenhuis
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March