Covid-19: 105e dode; minister bezorgd over verslapping
01 Oct 2020, 20:25
foto


Een persoon die positief bevonden was en opgenomen was in het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft het niet gehaald. Het aantal doden is gestegen naar 105. Uit 241 testen die genomen zijn, blijken 14 positief te zijn, 127 negatief zijn. Afgelopen etmaal zijn 6 personen genezen verklaard. Het aantal active cases is gestegen naar 85. 

62 patiënten worden verpleegd in ziekenhuizen. In de Intensive Care Units Academisch Ziekenhuis Paramaribo en St. Vincentius Ziekenhuis zijn totaal 7 patiënten opgenomen. Het aantal mensen in isolatie (positief) is van 31 gestegen naar 47, terwijl 61 in quarantaine zijn. Vrijdag wordt een vlucht uit Nederland verwacht met ongeveer 300 personen aan boord. Zij zullen verplicht 10 dagen in zelfquarantaine omdat de faciliteiten via de hotels nog niet rond zijn, deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vanavond mee op een persconferentie mee. 

Ramadhin maakt zich zorgen over hoe delen van de samenleving zich niet houden aan de Covid-maatregelen, terwijl het gevaar nog niet is geweken. Hij stelt dit uit eigen oriëntatie en zal dat nog staven met foto's die gemaakt zijn. Mensen houden zich niet aan de 1.5 meter afstand en hebben op openbare plekken geen mond- en neusbedekking op. Vooral bij winkels is dat te zien. De bewindsman voerde aan dat de overheid van alles doet om de samenleving te beschermen, maar velen overtreden de regels. Als het zo doorgaat, zullen over twee weken de besmettingen weer toenemen, waarschuwde hij. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April