Rechter verbiedt Kirpalani bedrijf Doksenclub te veilen
01 Oct 2020, 14:26
foto


De Doksenclub heeft een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen ondernemer Vijai Kirpalani, die de eigendommen van dit bedrijf middels een veiling zou verkopen op 8 oktober 2020.  Kantonrechter Alida Johanns heeft vanochtend in dit proces vonnis uitgesproken en is de openbare veiling stopgezet. Ook is door de rechter beslist dat Kirpalani zich moet onthouden van executie maatregelen totdat in de tussen partijen lopende bodemprocedure een uitspraak is gekomen. Indien Kirpalani dit verbod overtreedt, riskeert hij een dwangsom van SRD 1 miljoen per dag. 

Dit vonnis komt na een reeks van processen die tussen partijen worden gevoerd. Kirpalani werd in haar eerste poging om de veiling van Doksenclub te bewerkstelligen op 26 maart 2020 teruggefloten. Kortgedingrechter Suzanne Chu heeft toen overwogen dat de overeenkomsten welke partijen hebben gesloten onredelijk bezwarend zijn voor de Doksenclub, als gevolg waarvan Kirpalani misbruik heeft gemaakt van het recht tot executie. 

Doksenclub beschikt over een exportvergunning voor Surinaamse doksen. Bij haar plannen tot uitbreiding en het upgraden van het bedrijf is Doksenclub met Kirpalani in zee gegaan, met als doel de grootste kippenteler en het grootste exportbedrijf te worden in Suriname. In 2019 heeft Kirpalani plannen gepresenteerd om het bedrijf samen met Steve Letwin, die de voormalige CEO van Rosebel Goldmines is, over te nemen en de kipproductie af te zetten in en buiten Suriname. Hierna ontstonden de problemen tussen Doksenclub en Kirpalani, waarbij partijen mekaar over en weer hebben beschuldigd en zelfs door Kirpalani werd gedreigd met een aangifte wegens fraude. 

Gerard van den Bergh, eigenaar van de Doksenclub verwacht dat Kirpalani nu het pad van dialoog zal kiezen. Het bedrijf heeft zich juridisch laten bijstaan door Anoeschka Debipersad. Ondernemer Vijay Kirpalani om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij inhoudelijk nog geen reactie kan geven. Wanneer het vonnis op papier beschikbaar is, zal worden nagegaan wat de te ondernemen stappen zullen zijn. 
Advertenties